Nyheter

Invesco lanserar global high yield ESG ETF

Publicerad

den

Invesco har utökat sitt ränte-ESG-sortiment med lanseringen av en global högavkastande ETF. Invesco Global High Yield Corporate Bond ESG UCITS ETF (GBHY) är noterad på London Stock Exchange med en total kostnadskvot (TER) på 0,25 %.

GBHY följer Bloomberg MSCI Global High Yield Liquid Corporate ESG Weighted SRI Bond-index som erbjuder exponering mot högavkastande obligationer med starka ESG-poäng. För att ingå i indexet måste värdepapper ha en MSCI ESG-rating över BB. Denna ESG-poäng används sedan för att omvikta värdepapperen i indexet.

Värdepapper är exkluderade om de har mött allvarliga ESG-kontroverser under de senaste tre åren eller är involverade i alkohol, vuxenunderhållning, genetiskt modifierade organismer, kärnkraft, oljesand, termiskt kol, tobak, okonventionell olja och gas och vapen.

Ombalansering varje månad sätter GBHY ett tak för varje emittent i indexet till 5 %. Paul Syms, chef för EMEA ränte-ETF-produkthantering på Invesco, kommenterade: ”Efterfrågan på ränte-ETF:er har vuxit kraftigt under de senaste åren, delvis som ett resultat av större förståelse från investerare men också på grund av tillgången på nya produkter.

”Vi tror att uppgången i företagsobligationsflöden mot slutet av året kan fortsätta under 2023 eftersom en förändring av Federal Reserves fokus bort från att bekämpa inflationen och mot att stimulera tillväxt kan stödja krediter och hög avkastning.”

Gary Buxton, chef för EMEA ETFer och indexerade strategier på Invesco, tillade: ”Det är tydligt från marknadsdata att investerare i allt högre grad väljer ETF:er för räntekomponenterna i sina portföljer.

”Investerarnas efterfrågan har drivit på Invescos produktutveckling, vilket har lett till vårt utökade utbud av ränte-ETFer, med lågkostnadskärnexponeringar vid sidan av de som ger tillgång till mer innovativa segment av marknaden.”

Lanseringen av GBHY tar Invescos ränte-ETF-sortiment i Europa till 26.

I oktober förra året presenterade företaget en långvarig US Treasury ETF, Invesco US Treasury Bond 10+ Year UCITS ETF (TREL).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version