Nyheter

Invesco ger högavkastande fallna änglar likviditetshöjning

Publicerad

den

Invesco har ändrat metodiken för sin ETF för fallna änglar i ett försök att öka dess likviditet genom en likviditetshöjning och minska koncentrationen av enskilda emittenter. I ett aktieägarmeddelande sa kapitalförvaltaren att Invesco High Yield Fallen Angel UCITS ETF (FAHY) på 190 miljoner dollar kommer att få sin emissionsstorlek ökad från 250 miljoner dollar till 300 miljoner dollar, samtidigt som vikttaket för beståndsdelar minskar från 5x till 3x deras marknadsvärde.

Dessutom kommer ETFen att uppgradera lägsta kreditbetyg från C till B- eftersom det ser ut att ta bort emittenter som är ”osannolikt att återhämta sig och som kanske är på väg mot fallissemang”.

Paul Syms, chef för EMEA ETF:s ränteprodukthantering på Invesco, sa: ”Vi granskar regelbundet de index som spåras av våra ETFer för att säkerställa att de förblir lämpliga för att uppfylla sina mål och fortsätter att ha de lämpliga egenskaperna för användning som ett ETF-riktmärke.

”Strategier för fallna änglar är utformade för att fånga resultatet för obligationer vars pris har sänkts på grund av att de har sänkts från investment grade till högavkastning och, på grund av denna möjlighets natur, följer vår ETF ett index med en innovativ tidsvägd metodik.”

FAHY, som följer FTSE Time-Weighted US Fallen Angel Bond Select-index, tilldelar högre vikter till obligationer som på senare tid har blivit fallna änglar, i motsats till deras börsvärde.
Strategin syftar till att fånga den potentiella prisåterhämtningseffekten som fallna änglar upplever strax efter deras nedgradering till hög avkastning. Beståndsdelar i FAHY har för närvarande ett tak på 5 procent.

ETFen hade en beräknad avkastning till förfall på 7,1 procent, i januari.

De attraktiva avkastningarna som erbjuds har lett till en växande efterfrågan på ränte-ETFer i år. I synnerhet har iShares Core € Corporate Bond UCITS ETF (EUN5) sett inflöden på 1,2 miljarder dollar, det mesta av alla europeiskt noterade ETFer, enligt data från ETFLogic.

Inom ETFer för fallna änglar har den USA-noterade VanEck Fallen High Yield Bond ETF (ANGL) erövrat 171 miljoner USD netto nya tillgångar 2023, den 20 januari.

Tidigare denna månad lanserade Invesco Invesco Global High Yield Corporate Bond ESG UCITS ETF (GBHY) som svar på investerarnas efterfrågan.

Uppdateringarna av HYFA kommer att ske den 1 februari.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version