Nyheter

IGEM ETF köper investment grade obligationer utgivna av emerging markets stater

Publicerad

den

iShares J.P. Morgan USD EM Investment Grade Bond UCITS ETF USD (Dist) (IGEM ETF) investerar i statsobligationer med fokus på tillväxtmarknader. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares J.P. Morgan USD EM Investment Grade Bond UCITS ETF USD (Dist) är en mycket liten ETF med tillgångar på 3 miljoner GBP under förvaltning. IGEM ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGEM?

  1. Exponering mot obligationertillväxtmarknader av investeringsklass utgivna av statliga och kvasi-suveräna enheter i US-dollar.
  2. Tilldelar emittenter som har ett högre miljö-, social- och styrningsvärde (ESG) en större vikt än de med lägre poäng.
  3. Utesluter kvasi-statliga emittenter som är involverade i kontroversiella sektorer (termiskt kol, tobak eller vapen) och som bryter mot FN:s Global Compact (UNGC) Principals och statliga och kvasi-statliga emittenter som har en låg ESG-poäng.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra utvecklingen av ett index som erbjuder exponering mot obligationer med rating av investeringsklass utgivna av tillväxtmarknadsländer.

Investeringsstrategi

JP Morgan EMBI Global Diversifed IG Only-index spårar obligationer emitterade av tillväxtmarknadsstater i US-dollar. Alla löptider ingår. Betyg: Investment Grade.

Handla IGEM ETF

iShares J.P. Morgan USD EM Investment Grade Bond UCITS ETF USD (Dist) (IGEM ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIGEM

Största innehav

EmittentVikt (%)
SAUDI ARABIA (KINGDOM OF)7.03
PHILIPPINES (REPUBLIC OF)6.26
QATAR (STATE OF)6.20
PANAMA REPUBLIC OF (GOVERNMENT)5.10
INDONESIA (REPUBLIC OF)4.95
PERU (REPUBLIC OF)4.93
MEXICO (UNITED MEXICAN STATES) (GOVERNMENT)4.80
URUGUAY (ORIENTAL REPUBLIC OF)4.66
ABU DHABI (EMIRATE OF)3.97
CHILE (REPUBLIC OF)3.31

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version