Nyheter

IGAE ETF obligationer från emerging markets med betyget investment grade

Publicerad

den

iShares J.P. Morgan USD EM Investment Grade Bond UCITS ETF USD (Acc) (IGAE ETF) investerar i statsobligationer med fokus på tillväxtmarknader. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares J.P. Morgan USD EM Investment Grade Bond UCITS ETF USD (Acc) har tillgångar på 253 miljoner GBP under förvaltning. IGAE ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGAE?

Exponering mot obligationer på tillväxtmarknader av investeringsklass utgivna av statliga och kvasi-suveräna enheter i US-dollar.

Tilldelar en större vikt till emittenter som har ett högre miljö-, socialt och styrande (ESG)-poäng än de med lägre poäng.

Utesluter kvasi-statliga frågor som är involverade i kontroversiella sektorer (termiskt kol, tobak eller vapen) och som bryter mot FN:s Global Compact (UNGC) Principals och regerings- och kvasi-regeringsfrågor som har en låg ESG-poäng.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra utvecklingen av ett index som erbjuder exponering mot obligationer med rating av investeringsklass utgivna av tillväxtmarknadsländer.

Investeringsstrategi

JP Morgan EMBI Global Diversified IG Only-index spårar obligationer emitterade av tillväxtmarknadsstater i US-dollar. Alla löptider ingår. Betyg: Investment Grade.

Handla IGAE ETF

iShares J.P. Morgan USD EM Investment Grade Bond UCITS ETF USD (Acc) (IGAE ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIGAE
SIX Swiss ExchangeUSDIGAE

Största innehav

EmittentVikt (%)
SAUDI ARABIA (KINGDOM OF)7.04
PHILIPPINES (REPUBLIC OF)6.30
QATAR (STATE OF)6.20
PANAMA REPUBLIC OF (GOVERNMENT)5.10
INDONESIA (REPUBLIC OF)4.97
PERU (REPUBLIC OF)4.93
MEXICO (UNITED MEXICAN STATES) (GOVERNMENT)4.79
URUGUAY (ORIENTAL REPUBLIC OF)4.66
ABU DHABI (EMIRATE OF)3.98
CHILE (REPUBLIC OF)3.30

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version