Nyheter

IG lanserar världens första turbowarrant på kryptovalutor

Publicerad

den

IG  Europe lanserar idag en helt ny uppsättning av turbowarranter som erbjuder exponering mot de två populäraste kryptovalutorna: Bitcoin och Ethereum. IGs turbowarrant på kryptovalutor kommer att listas på Spectrum och är tillgängliga tillsammans med det befintliga utbudet av andra turbowarranter på aktier, valutor, råvaror och index.

IG Europe är en global tradingmäklare som varit i framkant med att skapa innovation på finansmarknaden sedan 1974. De nya produkterna lanseras i Sverige, Norge, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Nederländerna.

De nya turbowarranterna erbjuds med alla de fördelar som andra börshandlade produkter har. Produkterna kompletterar bolagets befintliga erbjudande av aktier, index och råvaror. De nya turbowarranterna är de första i sitt slag och finns tillgängliga för handel dygnet runt varje vardag via investeringssparkonto.

”De nya turbowarranterna utgör ett tydligt exempel på hur vi stärker vårt erbjudande med marknadsledande produkter. Produkterna är skräddarsydda efter de nya behov som kryptomarknaden fört med sig och har länge efterfrågats av våra kunder. Nu är de äntligen här”, säger Elias Wärme Ståhl, Business Development Manager.

Det finns flera fördelar med att handla med turbowarranter:

• Tillgång till lång eller kort exponering gentemot kryptovalutor, index och aktier, med de fördelar börshandlade produkter har;

• Garanterad knock-out-nivå som begränsar potentiella förluster;

• Transparent prissättning som ger kunden en full översyn av sin exponering, med fördelen av att handeln sker på en reglerad handelsplats;

• Möjlighet att välja egen stopp-nivå och välja den hävstång som passar bäst för din strategi;

• Möjligheten att handla direkt från grafen för den underliggande marknaden

Det är kostnadsfritt att skapa ett demokonto hos IG där du kan testa dina handelsstrategier och se hur produkten fungerar i en simulerad miljö, på dator eller mobil – utan att behöva ansöka om ett konto eller investera några egna pengar.

För ett år sedan lanserade IG sin nya stopp-loss-funktion som ger kunderna extra möjligheter att använda automatiska skyddsmekanismer för sina investeringar, utöver den inbyggda knock-out-nivån.

”Vi fortsätter att förbättra utbudet av turbowarranter och jag är mycket glad över att vi genom vår koppling till Spectrum kan garantera en tillförlitlig 24-timmarshandel för våra kunder. Detta är särskilt viktigt på kryptomarknaden där snabba prisförändringar kan ske”, säger Alessandro Capuano, Head of Exchange Traded Product IG.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version