Nyheter

iClima Earths VD säger att COP27 måste fasa ut kolkraft

Publicerad

den

iClima Earth Limiteds vd och medgrundare Gabriela Herculano säger till Proactives Stephen Gunnion att kolkraft är en nyckelfråga när världsledare träffas i Egypten för klimatkonferensen COP27.

Med Europa som återgår till kol när vintern närmar sig mitt i energiosäkerhet, säger Herculano att ett nyckelresultat från COP27 är att ”fasa ut” oförminskad kolkraft, efter att COP26 åtagit sig att ”fasa ner” kol.

När han diskuterade iClima Earths månadsrapport för oktober, betonade Herculano också vikten av Kina och sa att det inte finns någon koldioxidutsläpp utan världens näst största ekonomi, som har ansträngt sig mycket för att minska koldioxidutsläppen genom långsiktiga investeringar i nyckellösningar.

iClima Earth lanserade världens första ETF som erbjuder investerare exponering mot företag som främjar decentralisering av energiproduktion på HANetfs white label-plattform.

Handla ECLM ETF

iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version