Nyheter

ICGB ETF investerar i statsobligationer med fokus på Kina

Publicerad

den

iShares China CNY Bond UCITS ETF USD Hedged (Dist) (ICGB ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Kina. ETFen innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har rating. ETF:en har en CNY-valutaexponering. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares China CNY Bond UCITS ETF USD (Dist) är en mycket stor ETF med 3 584 miljoner euro förvaltade tillgångar. ETF:en är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CNYB?

Exponering för CNY-denominerade obligationer av investeringsgrad utgivna av den kinesiska statskassan och politiska banker

Direktinvestering på den kinesiska obligationsmarknaden

Används som en del av en bred, diversifierad ränteportfölj

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av statsobligationer med fast ränta utgivna av Kinas finansministerium och skulder utgivna av kinesiska policybanker.

Investeringsstrategi

Bloomberg China Treasury + Policy Bank-index spårar obligationer i lokal valuta som har emitterats av den kinesiska staten eller statligt ägda banker. Alla löptider ingår. Betyg: Investment Grade.

Handla ICGB ETF

iShares China CNY Bond UCITS ETF USD (Dist) (ICGB ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURICGB
Stuttgart Stock ExchangeEURICGB
Borsa ItalianaEURCNYB
Euronext AmsterdamUSDCNYB
London Stock ExchangeGBPCNYB
SIX Swiss ExchangeUSDCNYB
XETRAEURICGB

Största innehav

EmittentVikt %
CHINA PEOPLES REPUBLIC OF (GOVERNMENT)48.44
CHINA DEVELOPMENT BANK26.99
AGRICULTURAL DEVELOPMENT BANK OF CHINA14.44
EXPORT-IMPORT BANK OF CHINA9.81

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version