Nyheter

IBCA ETF investerar i korta statsobligationer från Eurozonen

Publicerad

den

iShares Euro Government Bond 1-3yr UCITS ETF (Dist) (IBCA ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 0-3 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet av det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Euro Government Bond 1-3yr UCITS ETF (Dist) är en mycket stor ETF med tillgångar på 1 740 miljoner GBP under förvaltning. IBCA ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IBCA?

Riktad exponering mot kortfristiga eurostatsobligationer

Direktinvestering i statsobligationer

Regional statsobligationsexponering

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av statsobligationer av investeringsklass i euroområdet.

Investeringsstrategi

Bloomberg Euro Government Bond 1-3-index följer eurodenominerade statsobligationer utgivna av EMU-medlemsstater. Tid till förfall: minst 1,25 år (ursprunglig löptid 1,25-3,25 år). Betyg: Investment Grade.

Handla IBCA ETF

iShares Euro Government Bond 1-3yr UCITS ETF (Dist)(IBCA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURIBCA
Stuttgart Stock ExchangeEURIBCA
Borsa ItalianaEURIBGS
Euronext AmsterdamEURIBGS
London Stock ExchangeEURIEGS
London Stock ExchangeGBPIBGS
SIX Swiss ExchangeCHFIBGS
XETRAEURIBCA

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version