Nyheter

I en svagare ekonomi kan vi se fler fallna änglar

Publicerad

den

I början på detta år var många obligationsmarknadsobservatörer oroade över statusen för BBB-värderad företagsobligationer. De var även oroade för hur mycket av den skulden som kunde nedgraderas till skräp, det vill säga förvandla dessa obligationer till fler fallna änglar.

VanEck Fallen Angel High Yield Bond ETF (NYSEArca: ANGL) är den dominerande av de börshandlade fonderna som ger tillgång till fallna änglar. Fallen Angels är företagsobligationer som ursprungligen utfärdats med kreditbetyg som senare nedgraderas till skräp. ANGL spårar ICE BofAML US Fallen Angel High Yield Index (H0FA) ”, som består av företagskreditobligationer i US-dollar som är utgivna på den amerikanska hemmamarknaden och som klassificerades som investeringsklass vid utfärdandet,” enligt till VanEck.

Medan det inte fanns ett stort antal företagsobligationer som blev fallna änglar under första kvartalet, kommer detta antal säkert att stiga i nästa ekonomiska, enligt Fitch Ratings.

”Volymen av amerikanska och europeiska icke-finansiella företag” BBB ”-kreditskulden som övergår till kategorin BB eller nedan är nästan säker på att vara högre i nästa nedgång än under tidigare cykler, med tanke på det högre totala skuldbeloppet idag” sade ratingbyrån i en ny kommentar. ”Vi förväntar oss att fallen ängelaktivitet i stor utsträckning ska följa förflutna mönster som antar en nedgång av liknande storlek och längd som de senaste cyklerna.”

En närmare titt på ANGL ETF

De företag som är utgivare av fallna änglar tenderar att vara större och mer etablerade än många andra skräpobligationsutgivare. I förhållande till den bredare marknaden med hög avkastning har fallna änglar historiskt inkluderat större koncentration av högkvalitativa eller BB-värderade spekulationsgrader. Historiskt har fler fallna änglar överträffat den bredare skräpobligationsmarknaden.

Fitch undersökte företagsobligationer betygsatt BBB i USA och Europa och noterade att när man använder de ”stressade ettåriga och treåriga övergångsräntorna på 5,44% respektive 11,17%, respekterade under den globala finansiella krisperioden 2008-2010, uppskattar vi 105 USD miljarder – $ 215 miljarder av Fitch-rated BBB-kategori skulden kunde migrera till icke-investeringsklass i händelse av en överhängande nedgång. ”

ANGL, hem till $ 952,30 miljoner i förvaltat kapital, innehar 211 obligationer, vilket är inhemska problem.

”BBB-kategorin emittenternas andel av USD 3,8 miljarder amerikanska investment-grade företagsobligationsmarknaden har ökat till 59% år 2018 från 51% 2008 på grund av” BBB ”-kortsutgivning som öv

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version