Nyheter

HYDR ETF investerar i företag som kan dra nytta av vätgasekonomin

Publicerad

den

Global X Hydrogen ETF (HYDR ETF) spårar ett modifierat index med marknadsvärde som ger global exponering mot företag som kan dra nytta av vätgasekonomin. HYDR som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF som äger aktier i circa 25 olika företag. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,50 procent.

HYDR Factset Analytics Insight

HYDR är en av få ETF:er som fångar den globala vätebaserade energibranschen. Det fokuserar på fyra segment av väteekonomi: produktion, bränsleceller, teknik och integration. Indexet använder en egenutvecklad algoritm för naturligt språk (NLP) för offentliga ansökningar för att få företag som är berättigade till intäkter baserad tematisk exponering.

Företagen delas sedan in i tre grupper: pure-play, pre-income och diversifierat. Indexet syftar till att hålla en koncentrerad portfölj med upp till 40 pure-play-aktier. I händelse av att det finns färre än 25 renodlade företag kan förintäkter och diversifierade företag inkluderas tills innehavsantalet når 25. Innehav är marknadsvärdevägda, med enstaka säkerhetsvikter på 12% (2% för före intäkter eller diversifierad). Dessutom kan total viktfördelning till diversifierade och före intäkter inte överstiga 10%. Indexet balanseras om halvårligen.

Sammanfattning

Global X Hydrogen ETF (HYDR) försöker investera i företag som kan dra nytta av den globala väteindustrins framsteg. Detta inkluderar företag som är involverade i väteproduktion; integration av väte i energisystem; och utveckling/tillverkning av vätebränsleceller, elektrolysatorer och annan teknik relaterad till användning av väte som energikälla.

Fondmål

Global X Hydrogen ETF (HYDR) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Solactive Global Hydrogen Index.

Varför HYDR?

Hög tillväxtpotential. Prognoser tyder på att den globala marknaden för vätebränslecellfordon kan växa mer än 75% från 2021 till 2026, närma sig 31 miljarder dollar i värde och belysa bara en av många tillväxtmöjligheter för temat.1

Framsteg för ren teknik. Vätgasdrivna bränsleceller producerar noll direkta utsläpp, vilket innebär att bredare införande kan leda till minskade utsläpp av växthusgaser och förbättrad luftkvalitet.

Globala medvindar. Skiftet till grön energi är inte begränsat till en enda sektor eller region. HYDR investerar i enlighet därmed med global exponering inom flera branscher.

Handla HYDR ETF

Global X Hydrogen ETF (HYDR) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i HYDR. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Hydrogen ETF (HYDR ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
12.14BLDPBALLARD POWER SYSTEMS INC
11.04PLUGPLUG POWER INC
11.03BEBLOOM ENERGY CORP- A
8.03NEL NONEL ASA
5.10XBC CNXEBEC ADSORPTION INC
5.02336260 KSDOOSAN FUEL CELL CO LTD
4.66CWR LNCERES POWER HOLDINGS PLC
4.62ADNADVENT TECHNOLOG
4.55CIB SSCELL IMPACT AB
4.30ITM LNITM POWER PLC

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version