Nyheter

HUBE ETF för den som tror på aktiemarknaden i Ungern

Publicerad

den

Expat Hungary BUX UCITS ETF (HUBE ETF) är en börshandlad fond som följer utvecklingen av BUX Index på Budapestbörsen, med hjälp av den direkta fysiska replikeringsmetoden. Det är noterat på den bulgariska börsen och på Frankfurtbörsen (XETRA) med tickern HUBE. BUX är huvudaktieindexet på Budapestbörsen och består av 16 bolag.

Beskrivning av Expat Hungary BUX UCITS ETF

Expat Hungary BUX UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Ungern. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 1,38 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Expat Hungary BUX UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. HUBE ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Bulgarien.

Investeringsstrategi

BUX-indexet följer de största ungerska företagen.

Handla HUBE ETF

Expat Hungary BUX UCITS ETF (HUBE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURHUBE
XETRAEURHUBE

Största innehav

VärdepapperVikt %
OTP BANK ORD30.05% 
MOL N ORD29.49% 
CHEMICAL WKS OF RICHTER GEDEON PLC25.50% 
MAGYAR TELEKOM ORD5.93% 
MASTERPLAST ORD2.90% 
OPUS GLOBAL ORD1.49% 
4IG NYILVANOSAN0.98% 
GRAPHISOFT PARK ORD0.87% 
ANY SECURITY PRINTING CO0.70% 
CIG PANNONIA ORD0.49% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version