Nyheter

Horizons nya balanserade ETFer

Publicerad

den

Konkurrensen hårdnar på marknaden för börshandlade fonder. Senast ser vi hur Horizons nya balanserade ETFer tar upp kampen med Vanguard. Investerarna fick i förra veckan ett helt nytt alternativ som ger dem möjligheten. De nya börshandlade fonderna från Horizons ETF Management (Canada) Inc gör det möjligt att investera med hjälp av en lätt underhållen, diversifierad portfölj. Horizons nya balanserade ETFer erbjuder en exponering mot marknaden till en kostnad som är en bråkdel av vad traditionella fonder tar ut.

Horizons ETF Management (Canada) Inc. introducerar två ETFs som automatiskt återbalanserar och tillhandahåller one-stop shopping till en portfölj av underliggande aktier och räntefonder. Genom att lansera nya balanserade ETFer tar Horizons upp kampen med Vanguard Investments Canada Inc som lanserade liknande lågavgiftsbaserade ETF-produkter tidigare i år. Det betyder också en annan konkurrent för robo-rådgivare och deras enkla lösningar, lågkostnadsportföljer för investerare.

Horizons ”fund of funds” -produkter började handlas på torsdagen på Toronto-börsen. De kommer att balansera halvårsvis i januari och juli varje kalenderår.

HCON och HBAL

Horizons konservativa TRI ETF-portfölj (HCON) och Horizons Balanced TRI ETF Portfolio (HBAL) kommer att sammanställa sju börshandlade fonder från Horizons-familjens totalavkastningsindex som är indexspårande ETFs som använder en investeringsstruktur som kallas en totalavkastningsswap för att leverera indexavkastning på skatteeffektivt sätt.

Bolaget använder sig av fonderna som Kanadas första fond med 0 procent ”direkta” eller förvaltningskostnader. Men det betyder inte att det finns några kostnader för att äga dem. Medan den direkta förvaltningsavgiften kommer att vara noll innehåller fonden för fondstrukturen underliggande förvaltningsavgifter för TRI-ETF: erna som innehas inom både HCON och HBAL, samt eventuella extra handelsutgifter för fonderna. Dessa kostnader kan vara så höga som 30 punkter.

Baserat på förvaltningsutgifterna för de initiala portföljerna för TRI ETF som innehas av HCON och HBAL, kommer de totala förvaltningsutgifterna för HCON och HBAL initialt att vara 0,15 procent respektive 0,16 procent och kommer inte att överstiga 0,17 procent och 0,18 procent vid eventuell återbalansering.

HCON mer konservativ

Den mer konservativa HCON ETF kommer att ha en tillgångsfördelning på cirka 50 procent av aktierna och 50 procent av räntebärande värdepapper medan HBALs tillgångsfördelning kommer att bestå av cirka 70 procent av aktierna och 30 procent räntebärande värdepapper. Räntekomponenten i de båda portföljerna kommer att omfatta TRI ETFs som erbjuder nordamerikanska exponeringar mot statsskulden, statsskulden och företagsobligationer och aktiekomponenten kommer att omfatta TRI ETFs som erbjuder exponering för nordamerikanska och andra globala aktier. Båda fonderna kommer hela tiden att säkra sin valutaexponering mot kanadensiska dollar mot kanadensiska dollar.

Fonderna är jämförbara i design med de tre ”One-Ticket Solution” balanserade ETFer lanserade av Vanguard. Med en förvaltningsavgift på 0,22 procent har fonderna haft intresse sedan februari. Från och med juni hade fonderna mer än 500 miljoner dollar i tillgångar.

Robo-rådgivare – även kallade online wealth managers eller digitala rådgivare – går utöver att helt enkelt erbjuda en balanserad portfölj. De ger investerare ett verktyg för online riskbedömning som beräknar en lämplig tillgångsallokering utifrån ålder, finansiella mål och risk tolerans. Resultaten ger kunderna en rekommenderad investeringsportfölj som till största delen består av börshandlade medel som automatiskt återbalanseras. Den typiska avgiften för robo-rådgivare är 0,50 procent, plus de extra avgifterna för de underliggande börshandlade fonderna inom portföljen.

För vissa investerare, som de som inte känner sig säkra på att göra egna investeringsval eller nya investeringar, kan roborådgivare vara ett attraktivt alternativ till den dyrare traditionella investeringsrådgivaren.

Roborådgivare erbjuder även självgående placerare alternativ

Mer självständiga investerare som kanske tittar på en robo-rådgivare enbart för ett ombalanseringsverktyg kan finna stor nytta i de nya Vanguard- och Horizons-fondens erbjudanden.

Vid första anblicken verkar de två uppsättningarna av fonder vara jämförbara när man ser på underliggande förvaltningsavgifter och handelsutgifter. Men Horizons skatteeffektivitet i TRI-fonderna bör ge en högre efterskattningsförmån med lägre kostnader i icke-registrerade konton, enligt Horizons.

Till skillnad från en ETF för fysisk replikering, som normalt köper de värdepapper som finns i det relevanta indexet i samma proportioner som indexet, är en TRI ETF en syntetisk struktur som aldrig köper värdepapperen i ett index direkt.

Dessutom lanserar bolaget en aktivt förvaltad tillväxtmarknadsfond: Horizons Active Emerging Markets Bond ETF (HEMB). Det kommer att börja handlas på Toronto-börsen på tisdag. Underrådgivarna Fiera Capital och Mirae Asset USA, kommer HEMB att investera främst i skuldförbindelser från emerging market-emittenter och använda säkringar för att kompensera valutafluktuationer. Förvaltningsavgiften för HEMB är 0,55 procent.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version