Nyheter

HLQD ETF investerar i företagsobligationer från hela världen och hedgar räntan

Publicerad

den

IShares USD Corporate Bond Interest Hedged UCITS ETF USD (ACC) (HLQD ETF) investerar i företagsobligationer med fokus World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadsprocenten uppgår till 0,25% per år Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares USD Corporate Bond Interest Rate Hedged UCITS ETF USD (Acc) har 180m GBP förvaltat kapital. HLQD ETF är äldre än 3 år och har sitt säte i Irland.

Varför HLQD?

Diversifierad exponering mot företagsobligationer utgivna i US-dollar

Direkta investeringar i företagsobligationer över sektorer (industriföretag, verktyg och finans) och säljer amerikanska statsterminer för att minska påverkan på prestanda som orsakas av rörelser i statsobligationsräntor

Investment grade obligationsexponering och månatliga räntesäkring

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av företagsobligationer med investeringsklass i US-dollar.

Investeringsstrategi

De iBoxx® USD Liquid Investment Grade Interest Rate Hedged index spår den mest likvida US-dollar företagsobligationer. Den underliggande ränterisken säkras. Betyg: Investment Grade.

Handla HLQD ETF

iShares USD Corporate Bond Interest Rate Hedged UCITS ETF USD (Acc) (HLQD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUROM3I
London Stock ExchangeUSDHLQD

Största innehav

EmittentVikt %
JPMORGAN CHASE & CO3.06
BANK OF AMERICA CORP3.01
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE2.51
CITIGROUP INC2.29
AT&T INC2.27

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version