- HANetf planerar att lansera en ny försvars-ETF för ex-Kina inom Indo-Stillahavsområdet.
- Den kommande strategin kommer att ge riktad exponering mot företag börsnoterade i Indo-Stillahavsområdet inom försvar, flyg- och rymdfart och säkerhet.
- Den nya ETFen kommer att komplettera HANetfs befintliga utbud, vilket inkluderar Future of Defence UCITS ETF (ASWC) med över 2,6 miljarder dollar i förvaltat kapital, och Future of European Defence UCITS ETF (8RMY) med över 130 miljoner euro i förvaltat kapital.
HANetf, Europas första och enda oberoende white-label UCITS ETF- och ETC-plattform, och ledande leverantör av digitala tillgångs-ETPer, är glada att kunna meddela att de utökar sin regionala försvarssvit med den planerade lanseringen av en ny försvarsstrategi för ex-Kina inom Indo-Stillahavsområdet, som förväntas bli noterad i juli 2025.
Den kommande strategin kommer att ge riktad exponering mot företag börsnoterade i Indo-Stillahavsområdet inom försvar, flyg- och rymdfart och säkerhet. Det kommer att komplettera HANetfs befintliga utbud, vilket inkluderar Future of Defence UCITS ETF (ticker: ASWC) – som nu överstiger 2,6 miljarder dollar i förvaltat kapital (AUM) – och Future of European Defence UCITS ETF (ticker: 8RMY), med över 130 miljoner euro i AUM. Med denna expansion kommer HANetf att erbjuda investerare den mest omfattande uppsättningen verktyg i Europa för att få tillgång till försvar.
Precis som i Europa genomgår Indo-Stillahavsregionen en betydande förändring i sin försvarsposition. Vid den senaste Shangri-La-dialogen i Singapore uppmanade USA:s försvarsminister Pete Hegseth Amerikas asiatiska allierade att följa Europas ledning i fråga om upprustning. ”Nato-medlemmar lovar att spendera 5 % av sin BNP på försvar – till och med Tyskland”, noterade han och lyfte fram omfattningen av Europas senaste militära förändring.
I takt med att Indo-Stillahavsländerna står inför liknande geopolitiska risker ökar regeringar från Indien och Japan till Sydkorea och Taiwan inte bara försvarsbudgetarna, utan accelererar också lokaliseringen av militär produktion och minskar beroendet av utländsk import.
Viktiga regionala dynamiker inkluderar:
- Indien riktar 75 % av sin försvarsbudget till inhemska tillverkare.
- Japan inleder sin största militära uppbyggnad sedan 1950-talet, inklusive lättnader av exportrestriktionerna och ett mål på 2 % av BNP:s försvarsutgifter till 2027.
- Sydkorea expanderar sin försvarsexport med målet att erövra 5 % av den globala vapenmarknaden till 2027.
- Taiwan ökar sin försvarsbudget med nästan 50 % sedan 2015, inklusive investeringar i inhemsk drönar- och antidrönarteknik.
Strategin kommer att följa ett transparent regelbaserat index, med fokus på företag med säte i Indo-Stillahavsregionen med betydande försvarsintäkter.
Hector McNeil, medgrundare och VD för HANetf, kommenterade: ”Indo-Stillahavsområdet håller snabbt på att bli 2000-talets geopolitiska tyngdpunkt. Från Taiwan till Indiska oceanen driver ökande spänningar och en förskjutning mot självförsörjning inom försvaret en historisk upprustningscykel. Precis som våra NATO- och europeiska försvars-ETF:er har hjälpt investerare att få tillgång till den nya realiteterna inom global säkerhet, erbjuder denna strategi riktad exponering mot företag inom Indo-Stillahavsområdet.”
Handla 8RMY ETF
Future of European Defence UCITS ETF (ticker: 8RMY) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet, SAVR, DEGIRO och Avanza.
Handla ASWC ETF
HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet, SAVR, DEGIRO och Avanza.