Nyheter

HANetf stänger clean living fond på grund av låg efterfrågan

Publicerad

den

HANetf stänger sin clean living fond, en ESG ETF efter att den inte lyckades få några betydande tillgångar under förvaltning (AUM). I ett aktieägarmeddelande sa white-label ETF-emittenten att Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX) kommer att avnoteras från Londonbörsen den 19 september.

DTOX, som spårar Tematica Bita Cleaner Living Sustainability Screened index, har för närvarande 701 000 dollar AUM. ETFen lanserades för mindre än ett år sedan i samarbete med Quikro med en total kostnadskvot (TER) på 0,59 %.

Det är den europeiska versionen av Amplify Cleaner Living ETF som lanserades i USA i juni 2021, som spårar en icke-hållbar version av samma index, Tematica Bita Cleaner Living index. Den amerikanska versionen har också kämpat för att få dragkraft och rymmer för närvarande $869 000 AUM.

I aktieägarmeddelandet stod det: ”Styrelsen har övervägt fondens lönsamhet och med hänsyn till nuvarande nivåer av AUM och aktieägarnas bästa har bestämt att det är ogenomförbart och olämpligt för fonden att fortsätta sin verksamhet.

”I enlighet med ICAV:s bolagsordning kan styrelsen säga upp en delfond om den aktuella delfondens nettotillgångsvärde är mindre än minimifondens storlek.”

HANetf lade till att intäkterna från försäljningen av ETF:s tillgångar kommer att återlämnas till aktieägarna senast den 11 oktober.

I en kommentar till nyheterna sa Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf: ”Som alla emittenter, granskar HANetf kontinuerligt sitt utbud och att det under en nyligen genomförd granskning var fast beslutet att stänga denna fond, vilket också var under lägsta tröskeln.

”Lågt AUM betyder inte att en fond nödvändigtvis kommer att stängas. Det avgörs från fall till fall”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version