Nyheter

HANetf och EMQQ lanserar ex-China Emerging Markets Internet and E-commerce ETF

Publicerad

den

HANetf och EMQQ lanserar ex-China Emerging Markets Internet and E-commerce ETF för att fånga den potentiella tillväxten av indiska och latinamerikanska e-handelsföretag.

FMQQ, en ny ETF för tillväxtmarknader erbjuder exponering mot e-handels- och internetföretag på utvecklingsmarknader med ett mycket märkbart undantag: Kina.

Ett attraktivt alternativ för investerare som vill fånga de potentiella möjligheterna i den snabbt växande e-handels- och internetsektorn på tillväxt- och gränsmarknaderna i Asien, Afrika, Latinamerika och Östeuropa

HANetf och Kevin T. Carter, grundaren av EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (ticker: EMQQ), en av de största och bäst presterande ETF:erna på tillväxtmarknaderna under de senaste tre åren som slutade 20 juli 2021, har meddelat lanseringen av den andra börshandlade fonden: FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (Ticker: FMQQ) på London Stock Exchange, Deutsche Börse, Borsa Italiana och Euronext Paris den 11 januari 2022.

FMQQ ETF kommer att ge investerare en riktad exponering mot de icke-kinesiska företag som finns i EMQQ Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (Ticker: EMQQ) som just har firat sitt tredje jubileum i Europa. Den nya ETFen är ESG-screenad och SFDR 8.

FMQQ strävar efter att utnyttja den otroliga tillväxtpotentialen hos internet- och e-handelsföretag i andra gräns- och tillväxtekonomier än Kina, såsom Indien, Brasilien, Mexiko, Ryssland, Turkiet, Nigeria och Indonesien.

Kevin T. Carter, grundare och VD för EMQQ ETF, sa: ”Vi lanserade EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (ticker: EMQQ) 2018 på LSE med övertygelsen om att internet- och e-handelsföretag i utvecklingsvärlden representerade bästa sättet att fånga den verkliga tillväxten på tillväxtmarknaderna – konsumenten på tillväxtmarknaderna – och vi har haft rätt. Idag lever nästan 90 % av världens befolkning under 30 år i tillväxtekonomier. År 2030 förväntas den globala medelklassen växa till 5,5 miljarder människor med en konsumtion på tillväxtmarknader på totalt 30 biljoner dollar – nästan hälften av den globala summan.

”Kinas e-handelsmarknad är nu fyra gånger större än resten av tillväxtmarknadernas e-handelsutrymme tillsammans, så det är viktigt att investerare har verktyg till sitt förfogande som gör att de kan bygga en tillväxtmarknadsportfölj med så mycket eller så lite , Kina exponering som de kanske vill,” tillade Carter.3 ”Vi tror att FMQQ kan vara ett attraktivt alternativ för investerare som vill fånga de spirande möjligheterna på dessa ”nästa gräns”-marknader och/eller komplettera deras kinesiska teknikallokeringar och balansera ut deras nuvarande portföljviktningar.”

Hector McNeil, co-VD för HANetf sa ”Vi är glada över att lansera FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (Ticker: FMQQ) tillsammans med sin systerprodukt EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (ticker: EMQQ) på HANetf plattform. EMQQ har varit en tematisk favorit bland investerare i Europa och vi är glada över att kunna erbjuda europeiska investerare möjligheten att fånga den potentiella tillväxten i tillväxt- och gränsmarknadernas konsumenthistoria bortom Kina.”

Handla FMQQ ETF

FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (Ticker: FMQQ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version