Nyheter

HANetf lanserar banbrytande ETF med koldioxidutjämning

Publicerad

den

Fondleverantören strävar efter att bli den första europeiska kapitalförvaltaren som erbjuder produkter som är utformade för att kompensera koldioxidutsläpp från relaterade investeringar. HANetf har lanserat vad det hävdar är Europas första ETF som kompenserar för koldioxid och andra växthusgasutsläpp från relaterade investeringar genom koldioxidutjämning.

HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero Ucits ETF (ZERO), som har ticker ZERO, kommer att få tillgång till S&P Global Energy Select index. Detta är ett pure play index fokuserat på 30 företag och är noterat på London Stock Exchange och på tyska Xetra.

HANetf sa att det är Europas första ETF som är utformat för att ge miljömedvetna investerare möjlighet att rikta in sig på kapitaltillväxt med försäkran om att alla koldioxidutsläpp kopplade till deras investering kommer att kompenseras.

S&P DJI publicerar kol till värde investerat (ton CO2 per investerat $ 1m) för indexet varje månad. HANetf kommer att använda dessa uppgifter för att beräkna en daglig tillförsel som sedan kompenseras med granskningsbara och certifierade klimatpositiva projekt som valts med den ledande koldioxidutjämningsspecialisten, South Pole.

HANetf kommer att bedöma projekt baserade på de standarder som fastställts av International Carbon Reduction and Offset Alliance, som är föremål för fullständig screening, tredjepartsrevision och intern due diligence. Tillhörande kostnader kommer att tas från fondens totala kostnadsprocent (TER) och påverkar inte resultatet.

Offsetkostnaderna täcks inom TER och drivs under HANzeros banner, vilket är ett varumärke som erkänner koldioxidutjämningsplanerna.

Handla ZER0 ETF

HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero UCITS ETF (LON: ZERO, Xetra: ZER0), Europas första koldioxidutjämnade ETF, är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version