Nyheter

HANetf inleder samarbete med Algo-Chain om ETF-modellportföljer

Publicerad

den

White-label ETF-emittenten HANetf har samarbetat med Algo-Chain för att lansera sex ETF-modellportföljer som erbjuder tillgång till dess tematiska aktie-, råvaru- och kryptobörshandlade produkter (ETP).

Fyra kärnallokeringsportföljer – Balanced, Growth, Adventurous och ESG Growth – innehåller en blandning av HANetf-produkter och tredje parts kärn-ETFer från Vanguard, Amundi, Legal & General Investment Management och HSBC Asset Management för att ge exponering mot aktier, ränteintäkter, råvaror och alternativa tillgångar.

Varje portfölj är byggd med Algo-Chain-modellering för att ge olika risknivåer och målvolatilitet och maximal uttag.

Källa: HANetf, Algo-Chain

The Future Trends Themed Equity Model Portfolio investerar uteslutande i HANetf tematiska ETFer, vilket ger exponering mot digital infrastruktur, laddning av elfordon, e-handel, metaverse, fintech, avkarbonisering och rymden.

Digital Assets and Crypto Model Portfolio allokerar till åtta ETC Groups krypto-ETP och en viktning på 20 procent till dess blockchain-tematiska ETF, utvecklad i samarbete med HANetf.

Alla sex portföljer balanserar om kvartalsvis för att anpassa sig till marknadscykler och riskaptit på marknaderna.

Modellerna är riktade till professionella investerare som vill erbjuda ETF-portföljer till slutkunder och är tillgängliga via Algo-Chains webbplats.

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf, kommenterade: ”Jag har länge varit av den åsikten att för att komma ikapp den amerikanska ETF-marknaden måste det finnas mer tillhandahållande av lösningar som hjälper investerare att konstruera intelligenta ETF-portföljer som drar fördel av de lägre kostnaderna för ETFer jämfört med fonder och andra omslag.

”I USA har vi sett en enorm tillväxt i ETF-modellportföljer och Europa släpar efter. Att erbjuda gratislicenser till finansiella rådgivare och kapitalförvaltare som vill använda dessa modeller är extremt kraftfullt för att ytterligare demokratisera användningen av ETFer.”

Modellportföljerna är HANetfs första nya produkt sedan lanseringen av Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U3O8) i april förra året.

Det är Algo-Chains andra modellportföljlansering under de senaste månaderna efter att det samarbetade med Leverage Shares för att erbjuda portföljer insvept i en ETP-struktur.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version