Nyheter

HANetf förändrar ETF:er för molnteknik och vårdinnovation

Publicerad

den

GinsGlobal Index Funds och dess white label partner HANetf är inställda på att förändra ETF:er. Det två ETF:er som är inriktade på de globala teman för investering i molnteknik och hälso- och sjukvård. Från och med den 9 april kommer fonderna att anta nya indexstrategier som utökar den ingående basen och använder en lika viktad strategi för portföljkonstruktionen.

Varje ETF kommer att döpas om för att bättre återspegla sin uppdaterade investeringsstrategi.

Dessutom kommer fonderna nu att använda en lätt ESG-screeing för att ta bort företag som bryter mot internationella normer eller bedriver verksamhet inom de kontroversiella vapen- eller fossilbränsleindustrin.

Enligt Anthony Ginsberg, grundare och verkställande direktör för GinsGlobal Index Funds, förbättrar de nya indexen fondernas förmåga att fånga möjligheter relaterade till moln- och vårdinnovation – två teman som har utvecklats snabbt på grund av Covid-19-pandemin.

Ginsberg sa: ”2020 var transformerande för innovation inom moln och hälso- och sjukvård, eftersom pandemin och de globala spärren accelererade trender som redan pågår. Övergången till den digitala världen för arbete och fritid kommer sannolikt att fortsätta och kommer att kräva fortsatt expansion av beräkningskraft medan efterfrågan på innovativa sjukvårdslösningar kommer att fortsätta växa, vilket kommer att öka företagen i branschen.

”Att ändra indexmetoden för att utvidga den ingående basen och lägga till underteman som har ökat i betydelse innebär att båda fonderna kan säkerställa att investerare är positionerade för att dra nytta av nya framväxande trender med höga tillväxttakt som övergår till lika viktning. Genom att integrera ESG-screening ser vi till att vi är anpassade till vad investerarna förväntar sig. ”

Hector McNeil, co-CEO för HANetf, tillade: ”HAN-Gins ETF: er är en viktig del av det ständigt växande och marknadsledande HANetf-tematiska ETF-sortimentet. Under de senaste åren har världen förändrats dramatiskt och påskyndat många megatrender, särskilt inom teknik och sjukvård. Det har också gått en marsch för att ESG-principer ska bli mer vanliga i kapitalförvaltningen. De nya indexen för SKYY och WELL har förbättrat båda ETF:erna avsevärt för dessa trender och HANetf har nu ett brett urval av lika viktade produkter tillgängliga. ”

Molnteknik

HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF kommer att börja spåra Solactive Cloud Technology Equal Weight Index. I linje med detta kommer det att byta namn till HAN-GINS Cloud Technology UCF ETF (SKYY).

Som med fondens befintliga index täcker det nya indexet företag som är noterade på både utvecklade och tillväxtmarknader. Val av beståndsdelar baseras på Solactives egna verktyg för bearbetning av naturligt språk, Algorithmic Theme Identification System (ARTIS).

ARTIS använder okonventionella datakällor för att identifiera företag som är mest anpassade till tre stora molnrelaterade underteman: Infrastruktur som en tjänst (IaaS), Plattform som en tjänst (PaaS) och Programvara som en tjänst (SaaS). SaaS kommer att ha större betydelse i portföljen. Det nya indexet utvidgar det slutliga beståndsantalet från 50 till 75 och likaviktar varje aktie.

SKYY har 30 miljoner dollar under förvaltning och har en kostnadsprocent på 0,59%.

Innovation inom hälso- och sjukvården

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF kommer under tiden att börja spåra Indxx Global NextGen Healthcare Index. Det kommer att döpas om till HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend UCF ETF (WELL).

Indexet väljer på samma sätt sina beståndsdelar från ett universum av utvecklade och framväxande marknadsaktier och väljer pure-play healthtech-innovatörer som genererar mer än 50% av sina intäkter från minst ett av följande underteman: bioinformatik, bioteknik, genomsekvensering, sjukvård trackers, nanoteknik, neurovetenskap, robotik och medicinsk utrustning.

Den nya metoden innehåller ett ytterligare undertema, telemedicin, som har presterat starkt under pandemin. Underteman är begränsade för att öka diversifieringen. Detta index vägs också lika, vilket betyder att mindre innovativa företag kan bidra mer betydligt till utvecklingen jämfört med det tidigare marknadsviktade indexet.

WELL 30 miljoner dollar under förvaltning och kostar 0,59%.

HAN-GINS-ETF: erna är noterade på Londonbörsen, Borsa Italiana, Xetra, Cboe Europe och SIX Swiss Exchange.

Handla SKYY ETF

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (SKYY) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla WELL ETF

HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (WELL) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version