Nyheter

Hållbarhet i gruvindustrin har en kraftfull effekt

Publicerad

den

Eric Strand, VD för AuAg Funds, pratade med Proactive för att diskutera hur främjande av hållbarhet inom guldgruvindustrin kan ha en kraftfull effekt.

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF Acc portföljförvaltare Eric Strand träffar Proactive London för att förklara hur den börshandlade fonden fungerar för investerare och hur den främjar positiv förändring inom sektorn.

Som han förklarar behöver världen många olika metaller för den gröna omvandlingen, men även om gruvdrift inte alltid är den mest hållbara sektorn, spårar fonden ett index som sållar bort alla utom de 25 mest hållbara gruvbolagen.

Strand noterar att för att främja hållbarhetsförändringar inom sektorer kända för föroreningar som transport eller gruvdrift, har förändringarna ”mycket större nettoeffekt för den gröna världen” än för andra sektorer.

Han pratar också igenom de största hållbarhetsfrågorna i branschen, vad som gör en ESG-vänlig gruvproducent och vilken screening som görs för att indexet ska kunna ta med bara det bästa av det bästa

”När vi främjar hållbarhetsförändringar inom sektorer som har föroreningar som transport eller gruvdrift, har förändringarna… mycket större nettoeffekter för den gröna världen.”

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (Ticker: ZSG0) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version