Nyheter

H4ZJ ETF en stor och stabil globalfond

Publicerad

den

HSBC MSCI WORLD UCITS ETF (H4ZJ ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI World Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av stora och medelstora företag i världens utvecklade länder, enligt indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att använda en investeringsteknik som kallas optimering. Denna teknik strävar efter att minimera skillnaden i avkastning mellan fonden och indexet genom att ta hänsyn till tracking error och handelskostnader när en portfölj konstrueras.

Fonden kommer inte nödvändigtvis att investera i alla företag som ingår i Indexet, eller investera proportionellt mot varje företags vikt i Indexet. Det kan också investera i företag utanför indexet men som förväntas ge liknande prestanda och riskegenskaper som vissa indexbeståndsdelar.

Om fonden inte kan investera direkt i företagen kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis eller derivat. Fonden kan investera upp till 10 % i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI World UCITS ETF USD

HSBC MSCI World UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på World. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis). MSCI World tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 1 555 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). HSBC MSCI World UCITS ETF USD är en mycket stor ETF med tillgångar på 3 411 miljoner GBP under förvaltning. H4ZJ ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Handla H4ZJ ETF

HSBC MSCI World UCITS ETF USD (H4ZJ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHMWO
Stuttgart Stock ExchangeEURH4Z3
Borsa ItalianaEURHMWD
Euronext ParisEURWRD
London Stock ExchangeUSDHMWD
SIX Swiss ExchangeUSDHMWO
XETRAEURH4ZJ

Största innehav

VärdepapperVikt %
APPLE ORD4.10% 
MICROSOFT-T ORD3.89% 
AMAZON.COM INC ORD2.49% 
TESLA ORD1.48% 
ALPHABET INC-CL A ORD1.45% 
ALPHABET INC-CL C ORD1.43% 
FACEBOOK CL A ORD1.27% 
NVIDIA ORD1.03% 
JPMORGAN CHASE ORD0.85% 
JOHNSON&JOHNSON ORD0.71% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version