Nyheter

H41F ETF investerar i small caps från emerging markets med höga ESG-betyg

Publicerad

den

HSBC MSCI Emerging Markets Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41F ETF) investerar i aktier med fokus på Small Cap, Emerging Markets. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Emerging Markets Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 25 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI Emerging Markets Small Cap SRI ESG Universal Select-index spårar småbolag från tillväxtmarknader över hela världen. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Investeringsmål Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Emerging Markets Small Cap SRI ESG Universal Select Index (indexet), samtidigt som den integrerar miljö-, sociala och styrningsmått (ESG). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet. Fonden är kvalificerad enligt artikel 8 i SFDR.

Investeringspolicy Indexet är en delmängd av MSCI Emerging Markets Small Cap Index (Moderindex) och består av småbolagsbolag (mätt med marknadsvärdet på deras aktier) baserade i tillväxtmarknadsländer, enligt definitionen av indexet Leverantör. Indexet är konstruerat genom att exkludera företag med exponering mot: kontroversiella vapen och kärnvapen, vuxenunderhållning, alkohol, hasardspel, kärnkraft, termisk kolkraft, fossilt bränsle och tobak.

Fonden förvaltas passivt och syftar till att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportioner som i Index. Det kan finnas omständigheter då det inte är möjligt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet och kan få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, fonder eller derivat. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Handla H41F ETF

HSBC MSCI Emerging Markets Small Cap ESG UCITS ETF USD (Acc) (H41F ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURHESS
XETRAEURH41F
gettexEURH41F
London Stock ExchangeGBPHESS
London Stock ExchangeUSDHESC

Största innehav

VärdepapperVikt %
AKESO INC ORD1.27% 
CROMPTON GREAVES CONSUMER ELECTRICALS LTD1.21% 
REDEFINE PROPERTIES ORD0.83% 
INVESTEC LIMITED0.83% 
FEDERAL BANK ORD A0.81% 
MAHINDRA AND MAHINDRA FINANCIAL ORD0.78% 
AVI ORD0.74% 
BNK FINANCIAL GROUP INC0.71% 
LIFE HEALTHCARE GRP HOLD ORD0.69% 
IDFC FIRST BANK ORD0.67% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version