Nyheter

Global X utökar sitt produktutbud i Europa med lansering av tre innovativa UCITS-ETFer

Publicerad

den

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av tre nya europeiska innovativa UCITS-ETFer, noterade på London Stock Exchange och Deutsche Börse Xetra. Global X Solar UCITS ETF (RA7Z) och Global X AgTech & Food Innovation UCITS ETF (KROP) ansluter sig till Global X:s Thematic Growth-familj, som nu uppgår till totalt 21 fonder på den europeiska marknaden, medan Global X SuperDividend® UCITS ETF (UDIV) representerar företagets första Income UCITS ETF någonsin i Europa.

RA7Z och KROP

Sammankopplade mål kring infrastruktur, klimat och hållbarhet kan förändra vårt förhållande till den fysiska miljön. Avkarbonisering kan bidra till att begränsa effekterna av klimatförändringar, och övergången till förnybara energikällor som solenergi är på god väg och är redo att accelerera på grund av minskande teknikkostnader, innovation och stödjande politik. Prognoser tyder på att den globala marknaden för solenergi kan nå 200 miljarder USD 2026, vilket är en fyrdubbling av marknadsstorleken 2019. Samtidigt understryker kombinationen av befolkningstillväxt, en stigande medelklass på tillväxtmarknader och mer frekventa extrema klimathändelser behovet för teknologier som ökar jordbrukets produktivitet och minskar livsmedelssäkerheten.

Förnybar energi har klättrat som en del av den totala globala energiproduktionen under det senaste decenniet och dess tillväxt kommer att behöva accelerera avsevärt under de kommande decennierna för att nå målen för nettonollutsläpp. Dessutom kommer de sammankopplade utmaningarna med klimatförändringar, resursbrist och den globala befolkningstillväxten kräver att vi omprövar hur vi närmar oss mat”, säger Morgane Delledonne, analyschef i Europa. ”Global X utnyttjar sin tematiska expertis för att erbjuda investerare tillgång till två innovativa teman paketerade i innovativa UCITS-ETFer: framsteg inom solenergiteknik och framsteg inom innovation och användning av teknik inom jordbruks- och livsmedelsindustrin.”

RA7Z, som följer Solactive Solar v2 Index och med en förvaltningsavgift på 0,50 %, ger tillgång till företag som är involverade i solenergimaterial, solenergisystem och komponenter, solenergiproduktion, solteknik och solenergiinstallation, integration och underhåll. KROP, som följer Solactive AgTech & Food Innovation v2 Index och med en förvaltningsavgift på 0,50 %, strävar efter att ge investerare en effektiv och riktad exponering mot olika AgTech & Food Innovation-underteman som vi förväntar oss kommer att forma framtiden för jordbruk och livsmedelssystem när världen övergår till mer hållbara konsumtions- och produktionsmönster, inklusive precisionsjordbruk, jordbruksrobotik/automation, jordbruksbioteknik och protein- och mejerialternativ – bland annat.

UDIV

I tider av ekonomisk osäkerhet söker investerare ofta efter andra inkomstkällor för att komplettera sina portföljer. Detta är särskilt sant eftersom marknaderna fortsätter att uppleva anfall av volatilitet mitt i stigande inflation, Omicron Covid-19-varianten och hökaktig centralbankspolitik.

”Aktier som betalar hög utdelning har historiskt visat potentialen att leverera både höga inkomster och möjligheten att öka sin kapital, vilket potentiellt ökar portföljens avkastning”, säger Morgane Delledonne, analyschef, Europa.” Global X SuperDividend® UCITS ETF-tillgångar några av de högst utdelningsgivande aktiepapper, vilket resulterar i potentiell avkastning som kan överstiga andra högutdelnings-ETFer. Global X är stolta över att ge UDIV till europeiska investerare som företagets första Income UCITS ETF.”

UDIV, som följer Solactive Global SuperDividend® v2 Index och med en förvaltningsavgift på 0,45 %, får tillgång till upp till 100 av världens högsta utdelningsbetalande aktier. UDIV gör utdelningar på halvårsbasis och investerar i aktier från hela världen

Handla RA7Z

Global X Solar UCITS ETF (RA7Z) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla KROP

Global X AgTech & Food Innovation UCITS ETF (KROP) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla UDIV

Global X SuperDividend® UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version