Nyheter

Global X lanserar tre nya kryptoprodukter

Publicerad

den

Global X lanserar chainlink, uniswap och aave krypto-ETP vilket gör att dessa dessa tre nya kryptoprodukter tar emittentens krypto-ETP-intervall till fem. Global X Aave ETP (AVMX), Global X Chainlink ETP (LI0X) och Global X Uniswap ETP (UNIX) är noterade på Deutsche Boerse med totalkostnadskvoter (TERs) på 1,00 %.

De nya ETPerna är de billigaste på marknaden och underskrider 21Shares som ger tillgång till de tre kryptovalutorna med en TER på 2,5 %. I oktober 2021 lanserade Valour sin Valour Uniswap ETP med en TER på 1,9 %.

Alla tre ETPer är fysiskt backade. LI0X ger tillgång till ett decentraliserat nätverk av orakel som gör det möjligt för smarta kontrakt att på ett säkert sätt interagera med verkliga data och tjänster som existerar utanför kedjan.

UNIX kommer att spåra uniswap, en ledande decentraliserad digital tillgångsbörs som underlättar handel utan behov av mellanhänder.

Samtidigt kommer AVMX att tillåta investerare att investera i aave, en decentraliserad finansplattform som tillåter användare att låna ut och låna digitala tillgångar, även utan mellanhänder.

De nya ETP:erna tar Global X:s kryptosortiment till fem efter att ha lanserat bitcoin- och etheruem-produkter i mars förra året.

Global X Bitcoin ETP (BT0X) och Global X Ethereum ETP (ET0X) har $2 respektive 1,8 miljoner USD under förvaltning (AUM).

Global X har blivit den första emittenten att lansera en krypto-ETP i år efter att 2022 visat sig vara ett dystert år för tillgångsklassen.

I december förra året stängde ETC Group fyra krypto-ETP inklusive sin ETC Group Physical Uniswap ETP (USWA) på grund av låg efterfrågan.

Det finns dock tecken på att kryptovintern kan tina upp med priset på bitcoin upp 46% sedan årsskiftet på tecken på att centralbanker kan börja lätta på räntehöjningar.

Den 12 mars stängde amerikanska tillsynsmyndigheter Signature Bank, en av de största långivarna i kryptobranschen på grund av de ökande riskerna för systemfel efter kollapsen av Silicon Valley Bank.

Bara en vecka tidigare kollapsade en annan kryptobank, Silvergate Bank, med hänvisning till ”den senaste tidens industri- och regelutveckling”.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version