Nyheter

GBNB ETF för gröna obligationer

Publicerad

den

L&G ESG Green Bond UCITS ETF (GBNB ETF) syftar till att spåra utvecklingen för J.P. Morgan ESG Green Bond Focus Index (”Indexet”).

Ögonblicksbild av fonden

L&G ESG Green Bond UCITS ETF syftar till att ge exponering mot gröna obligationer över utvecklade och tillväxtmarknader. Gröna obligationer ges ut för att finansiera projekt som har positiva miljöresultat och/eller klimatfördelar.

Har det ett hållbart mål?

Fonden har ett hållbart investeringsmål eftersom den investerar i emittenter som

(i) bidrar till miljömål,

(ii) inte nämnvärt skadar några miljömässiga eller sociala mål och

(iii) följer god förvaltningspraxis.

J.P. Morgan ESG Green Bond Focus Index

Indexet spårar gröna obligationer emitterade i hårdvaluta (USD, EUR och GBP denominerade) kredit- och statsobligationer i lokal valuta över utvecklade och tillväxtmarknader med fokus på gröna obligationer som har granskats oberoende. Indexet tillämpar en ESG-poängnings- och screeningmetod för att luta mot emittenter som rankas högre på ESG-kriterier och till underviktade emittenter som rankas lägre.

Beskrivning av L&G ESG Green Bond UCITS ETF

L&G ESG Green Bond UCITS ETF investerar i statsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har både investment grade och sub investment grade rating. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). L&G ESG Green Bond UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 20 miljoner GBP under förvaltning. GBNB ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Handla GBNB ETF

L&G ESG Green Bond UCITS ETF (GBNB ETF) iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Dist) (IQQY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURGBND
London Stock ExchangeGBXGBNG
London Stock ExchangeEURGBND
SIX Swiss ExchangeCHFGBNB
XETRAEURGBNB

Största innehav

VärdepapperVikt %
French Government Bond 1.75% 20397.6
Belgium Government Bond 1.25% 20332.5
Netherlands 0.5% 20402.5
UK Gilt 0.875% 20332.5
French Government Bond 0.5% 20442.4
Italian Government Bond 1.5% 20452.2
Ireland 1.35% 20311.5
German Government Bond 0% 20301.5
Dbr 0 15-Aug-20311.4
KFW 0% 20281.4

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version