Nyheter

GAAA ETF en fond som investerar i statsobligationer

Publicerad

den

IShares Global AAA-AA Government Bond UCITS USD (Acc) (GAAA ETF) är en europeisk ETF som investerar i statsobligationer på global basis. Denna ETF har hela utbudet av obligationens löptider. De underliggande obligationerna har kreditbetyg. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras). GAAA ETF har en syster-ETF som heter iShares Global AAA-AA Govt Bond UCITS ETF (SAAA) som är utdelande.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). IShares Global AAA-AA Government Bond UCITS USD (Acc) är en mycket liten ETF med 6 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Investeringsstrategi

Bloomberg Barclays Global Government AAA-AA Capped Bond index spårar obligationer i lokal valuta utfärdade av regeringar i utvecklade länder världen över. Betyg: minimum AA.

Handla GAAA ETF

IShares Global AAA-AA Government Bond UCITS USD (Acc) (GAAA ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValutaListningsdatum
Berne Stock ExchangeGAAACHF31-jul-2018
Bolsa Mexicana De ValoresGAAAMXN15-oct-2018
London Stock ExchangeGAAAUSD04-jul-2018

Största innehav

NamnSektorVikt (%)
GERMANY (FEDERAL REPUBLIC OF) RegSGoverment0.71
BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND RegSGoverment0.65
GERMANY (FEDERAL REPUBLIC OF) RegSGoverment0.64
GERMANY (FEDERAL REPUBLIC OF) RegSGoverment0.62
CANADA (GOVERNMENT OF)Goverment0.58
GERMANY (FEDERAL REPUBLIC OF) RegSGoverment0.57
GERMANY (FEDERAL REPUBLIC OF) RegSGoverment0.53
CANADA (GOVERNMENT OF)Goverment0.51
BELGIUM (KINGDOM OF)Goverment0.50
GERMANY (FEDERAL REPUBLIC OF) RegSGoverment0.50

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version