Nyheter

FXA ETF spårar valutaparet USDAUD

Publicerad

den

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) är utformat för att spåra priset på den australiska dollarn och handeln under symbolen FXA. Den australiska dollarn är Australiens nationella valuta och valutan för kontona för Australia Reserve Bank, Australiens centralbank. Fonden balanseras om kvartalsvis. Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust (FXA ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,40 procent.

FXA Factset Analytics Insight

FXA erbjuder direkt exponering mot AUD genom att hålla fysiska dollar på ett insättningskonto hos JPMorgan. Fonden gör ett bra jobb med att ge exponering mot Aussie -dollarn och motsvarande ränta genom sin enkla struktur. Till skillnad från ett bankkontokonto i USA är emellertid fondens AUD -insättningar oförsäkrade. Som ett resultat är investerare utsatta för standardrisken hos JPMorgan, fondens förvaringsbank. Skatteeffektivitet är ett annat problem, alla utdelningar eller försäljningar av FXA -aktier beskattas med vanliga inkomsträntor, oavsett innehavstid. FXA balanseras om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att återspegla priset i USD för den australiska dollarn. Aktierna är avsedda att ge institutionella och privata investerare ett enkelt, kostnadseffektivt sätt att få investeringsfördelar som liknar dem för att hålla australiensiska dollar. Kostnaderna för att köpa aktier bör inte överstiga kostnaderna för att köpa andra börsnoterade aktier.

Risker

Växelkursen för USD/australiensisk dollar, liksom valutakurser i allmänhet, kan vara volatil och svår att förutse. Denna volatilitet kan väsentligt och negativt påverka aktiernas prestanda. Investeringar i valutarelaterade produkter är föremål för många faktorer som bidrar till eller ökar volatiliteten, såsom nationella skuldnivåer och handelsunderskott, förändringar av inhemska och utländska räntor och investerares förväntningar om räntor, valutakurser och globala eller regionala politiska, ekonomiska eller finansiella händelser och situationer.

Om räntan som förtjänas inte överstiger fondens kostnader kommer förvaltaren att ta ut australiska dollar från fonden för att betala dessa överskottskostnader, vilket kommer att minska mängden australiensiska dollar som representeras av varje aktie löpande och kan resultera i negativ skatt konsekvenser för aktieägarna.

Den ränta som betalas av förvaringsinstitutet, om någon, är kanske inte den bästa räntan som finns. Om sponsorn fastställer att räntan är otillräcklig, är det enda sättet att ta bort förvaringsinstitutet och avsluta insättningskontona.

Om Företaget ådrar sig kostnader i USD, måste Företaget sälja australiensiska dollar för att betala dessa kostnader. Försäljningen av Trustens australiensiska dollar för att betala kostnader i USD vid en tid med låga australiska dollarpriser kan påverka värdet på aktierna negativt.

Betydande försäljning av australiensiska dollar från den officiella sektorn kan påverka en investering i aktierna negativt.

Fonden är föremål för vissa andra risker. Se det aktuella prospektet för mer information om risken för en investering i fonden.

Handla FXA ETF

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FXA ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

100 procent australiensiska dollar (AUD)

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version