Nyheter

FREL ETF satsar på amerikanska REITs

Publicerad

den

Fidelity MSCI Real Estate Index ETF (FREL ETF) strävar efter att ge investeringsavkastning som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar resultatet för MSCI USA IMI Real Estate 25/25 Index. Fonden investerar minst 80 % av tillgångarna i värdepapper som ingår i fondens underliggande index. Fondens underliggande index är MSCI USA IMI Real Estate 25/25 Index, som representerar utvecklingen för fastighetssektorn på den amerikanska aktiemarknaden. Det kan eller kanske inte innehar alla värdepapper i MSCI USA IMI Real Estate 25/25 Index.

FREL spårar ett cap-viktat index av amerikanska REIT och fastighetsbolag över hela börsvärdespektrat. Fidelity MSCI Real Estate Index ETF (FREL ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,09 procent.

FREL Factset Analytics Insight

FREL är en av tio Fidelity ETFer som spårar MSCI-sektorindex. Fonden riktar sig till företag i den amerikanska fastighetssektorn enligt definitionen av GICS-sektorklassificeringssystemet. Fonden är både bred och representativ, och den skiljer sig mest genom att inkludera en handfull icke-REIT-fastighetsföretag. För att uppfylla diversifieringskraven använder fondens underliggande index en takmetod, så att ingen koncernenhet överstiger 25 % av indexvikten och den sammanlagda vikten av emittenter med över 5 % vikt i indexet är begränsad till 50 % av portföljens vikt.

Före den 1 december 2020 spårade FREL det obegränsade MSCI USA IMI Real Estate Index. Liksom alla fastighets-ETF:er beskattas FRELs utdelningar som vanlig inkomst.

Handla FREL ETF

Fidelity MSCI Real Estate Index ETF (FREL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i FREL ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Fidelity MSCI Real Estate Index ETF (FREL ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Största innehav

KortnamnVärdepapperVikt %
AMTAmerican Tower Corp7,89%
PLDPrologis Inc6.70%
CCICrown Castle International Corp4.68%
EQIXEquinix Inc4.16%
PSAPublic Storage3.37%
SPGSimon Property Group Inc3.10%
DLRDigital Realty Trust Inc2.70%
SBACSBA Communications Corp2.46%
CBRECBRE Group Inc Class A2.27%
WELLWelltower Inc2.16%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version