Nyheter

Almalia listar den första globala aktie-Shariah-kompatibla ETF i Tyskland

Publicerad

den

Almalia listar den första aktivt förvaltade globala aktie-Shariah-kompatibla ETF i Tyskland och Italien efter LSE-lanseringen. International Financial Services Group, Almalia, har lanserat världens första aktiva globala aktie-Shariah-kompatibla ETF, Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) på Borsa Italiana och Deutsche Boerse’s Xetra.

Den aktivt förvaltade Shariah ETF har nyligen noterats på London Stock Exchange har också passporterats över hela Europa inklusive Skandinavien, Nederländerna och Österrike.

Almalia har valt Sanlam Investments UK för att förvalta ETF: s tillgångar baserat på framgången för den prisbelönta globala högkvalitetsstrategin som lanserades av Sanlams globala aktiechef Pieter Fourie 2008. ETF kommer att ingå i denna strategi och kommer att hanteras av Pieter tillsammans med hans team med sex förvaltare.

Kapitaltillväxt på medellång till lång sikt

ETF kommer att sträva efter att uppnå kapitaltillväxt på medellång till lång sikt, samtidigt som principerna för Shariah Investment följs. För detta ändamål kommer den att investera i företag med hög kapitalavkastning och låg skuldsättning, samt bestående affärsmodeller med en hållbar konkurrensfördel, vilket ger ett betydande fritt kassaflöde efter investeringar.

Investeringsundersökning, för att fastställa ETF: s fortlöpande efterlevnad av principerna för Shariah Investment, kommer att övervakas av en Shariah-panel av forskare från Amanie Advisors med djup expertis inom islamiska investeringar. Islamiska finansiella produkter delar fyra huvudfunktioner; de är tillgångsstödda, etiska, delar risker på ett rättvist sätt och är föremål för god styrning.

En högkvalitativ strategi med effektivitet

Fonden kan vara lämplig för investerare som vill få tillgång till en erfaren aktiv förvaltningsgrupp som erbjuder en högkvalitativ strategi med effektivitet, flexibilitet och demokrati som är inneboende i ETF-strukturen.

Paul-David Oosthuizen, VD för Almalia sade: ”Vi är stolta över att vara de första som lanserar en aktivt förvaltad Shariah-kompatibel global aktie-ETF i Tyskland och Italien. Vårt team brinner för värderingsbaserade investeringar och tillhandahåller innovativa lösningar till underserverade investerare. Denna ETF kan vara lämplig för investerare som letar efter en aktivt förvaltad strategi med fokus på god styrning, liksom de som vill investera på ett sharia-kompatibelt sätt. ”

Pieter Fourie, chef för globala aktier vid Sanlam, säger: ”Det är en otroligt spännande möjlighet och privilegium att hantera världens första aktivt förvaltade Shariah-kompatibla ETF. Lanseringen ger oss möjlighet att visa att aktiv förvaltning med högkvalitetsbaserade investeringsprinciper inom parametrarna för ett Shariah-kompatibelt universum kan ge investerare ett betydande värde. Med denna fondlansering tror vi att en underutnyttjad marknad kan få ett bättre resultat genom att följa samma strategi som vår Global High Quality-fond som investerar i företag som har hållbara affärsmodeller, breda ekonomiska vallgravar och möjligheten att leverera betydande aktieägarvärde långsiktigt.”

Nik Bienkowski, co-CEO för HANetf sa: ”Vi är mycket glada över att Almalia valde oss att hjälpa dem att utveckla och lansera världens första aktivt förvaltade Shariah-kompatibla ETF. Aktiva ETF:er är för närvarande relativt få men representerar en enorm tillväxtmöjlighet. ETF har fastställt sina referenser för grundläggande beta-exponering, och morgondagens börshandlade fonder är tematiska, smarta beta och i slutändan aktiva strategier. Eftersom ETF-industrin fortsätter att njuta av stark tillväxt, vill mer aktiva fondförvaltare komma in i sektorn och vi ser fram emot att hjälpa dem att föra sina strategier till den europeiska marknaden. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version