Nyheter

Almalia lanserar den första aktiva Shariah-kompatibla ETFen i London

Publicerad

den

AMAL blir den 10: e och första aktivt förvaltade börshandlade fonden på HANetf-plattformen sedan den lanserades i oktober 2018. Världens första aktivt förvaltade globala aktie-sharia-kompatibla ETF kommer att lanseras på Londonbörsen av finansiella koncernen Almalia med HANetf-plattformen.

Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) kommer att förvaltas av Sanlam Investments UK. Målet är att uppnå kapitaltillväxt på medellång till lång sikt samtidigt som principerna för Shariah-investeringar följs.

Företagen kommer att väljas för hög avkastning på kapital, låg skuldsättning och övervakas av en sharia-panel av forskare från Amanie Advisors. Dessa kommer att fastställa ETF: s fortlöpande efterlevnad av principerna för Shariah Investment.

Paul-David Oosthuizen, vd för Almalia, sade.”Vi är stolta över att vara de första som lanserar en aktivt förvaltad sharia-kompatibel global aktie-ETF.

”Denna ETF är för investerare som letar efter en aktivt förvaltad strategi med fokus på god styrning. Detta såväl som de som vill investera på ett sharia-kompatibelt sätt.”

Nik Bienkowski, co-CEO för HANetf tillade: ”Vi är mycket glada över att Almalia valde oss att hjälpa dem att utveckla och lansera världens första aktivt förvaltade sharia-kompatibla ETF.

”Aktiva ETF: er är för närvarande relativt få men representerar en enorm tillväxtmöjlighet.”

HANetf tillade att AMAL kommer att bli den 10: e och första aktivt förvaltade ETF på plattformen sedan den lanserades i oktober 2018

Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, som till exempel Nordnet och Avanza .

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version