Nyheter

Fördelarna med Master Limited Partnerships

Publicerad

den

Ett Master Limited Partnerships (MLP) är en unik investering som kombinerar skattefördelarna med ett kommanditbolag (LP) med likviditeten i ett stamaktie. Medan en MLP har en partnerskapsstruktur utfärdar den aktier som handlas på en börs som stamaktier. I denna artikel tittar vi på fördelarna med Master Limited Partnerships

Dagens MLP definieras av Tax Reform Act of 1986 och Revenue Act of 1987, som beskriver hur företag kan strukturera sin verksamhet för att realisera vissa skattefördelar och definiera vilka företag som är berättigade. För att kvalificera sig måste ett företag tjäna 90% av sin inkomst genom aktiviteter eller ränte- och utdelningsbetalningar relaterade till naturresurser, råvaror eller fastigheter.

Så här kan MLP:erna ge olika fördelar:

Skattefördelar

Skattekonsekvenser för MLP skiljer sig väsentligt från företag för både företaget och dess investerare. Liksom andra kommanditbolag finns det ingen skatt på företagsnivå. Detta sänker i huvudsak en MLP:s kapitalkostnad, eftersom det inte drabbas av problemet med dubbelbeskattning på utdelning. Företag som är berättigade att bli MLP har ett starkt incitament att göra det eftersom det ger en kostnadsfördel jämfört med deras inblandade kollegor.

I en MLP, i stället för att betala en bolagsskatt, överförs företagets skatteskuld till dess andelsägare. En gång per år får varje investerare ett K-1-uttalande (som liknar ett 1099-DIV-formulär) som beskriver sin andel av partnerskapets nettoresultat, som sedan beskattas med investerarens individuella skattesats.

En viktig skillnad måste göras här: Medan MLP:s inkomster överförs till sina investerare för skattemässiga ändamål, har de faktiska kontantutdelningarna till andelsägarna lite att göra med företagets inkomster. Istället baseras kontantutdelningar på MLP:s utdelningsbara kassaflöde (DCF), liknar fritt kassaflöde (FCF). Till skillnad från utdelning beskattas inte dessa utdelningar när de tas emot. I stället betraktas de som minskningar av investeringens kostnadsbas och skapar en skatteskuld som skjuts upp tills MLP säljs.

Lyckligtvis för investerare har MLP i allmänhet mycket högre distribuerbart kassaflöde än de har skattepliktig inkomst. Detta är ett resultat av betydande avskrivningar och andra skatteavdrag och gäller särskilt naturgas- och oljelednings- och lagringsföretag, som är de vanligaste företagen att välja en MLP-struktur.

Investerare får sedan högre kontantbetalningar än det belopp de beskattas på, vilket skapar ett effektivt sätt att skjuta upp skatt. Den skattepliktiga inkomsten som överförs till investerare är ofta bara 10% till 20% av kontantutdelningen, medan de andra 80% till 90% anses vara en kapitalavkastning och subtraheras från den ursprungliga kostnadsbasen för den ursprungliga investeringen.

Kassaflöden och skatter

Låt oss titta på ett exempel på mekanismen för kassaflöden och skatter som uppstår när du håller och säljer MLP. Låt oss anta att en MLP köps för $ 25 per aktie, som hålls i tre år, gör kontantutdelningar på $ 1,50 / enhet per år och passerar 0,30 USD av skattepliktig inkomst till varje enhet per år.

Beräkna först förändringen i kostnadsbasis orsakad av kapitalavkastningen netto – kontantutdelning minus fördelning av skattepliktig inkomst – över investeringens livstid. För enkelhetens skull antar du att den skattepliktiga inkomsten och kontantfördelningen förblir konstant under hela investeringens livstid, även om dessa i verkligheten troligen skulle fluktuera varje år.

År 1År 2År 3
Cost Basis at Beginning of Yea$25.00$23.80$22.60
Allocation of Taxable Income$0.30$0.30$0.30
Cash Distributions$1.50$1.50$1.50
Net Reduction of Cost Basis$1.20$1.20$1.20
Adjust Cost Basis at End of Year$23.80$22.60$21.40

Om MLP säljs i slutet av det tredje året för $ 26 per enhet, skulle investeraren (LP) visa en vinst på $ 4,60. En dollar av detta skulle vara en normal kapitalvinst – efter att ha köpt till $ 25 och sålt till $ 26 – och skulle beskattas enligt den långsiktiga skattesatsen för kapitalvinster. De återstående $ 3,60 vinsten är resultatet av $ 1,20 avkastning på kapital varje år och detta belopp skulle beskattas med investerarens personliga inkomstskattesats. Tabellen nedan visar kassaflöden, inklusive skatter relaterade till, under investeringens löptid. Vi antar en skattesats på 35% och en kapitalvinst på 15%.

Cash FlowsYear 1Year 2Year 3
Purchase of Security-$ 25.00$23.80$22.60
Income Tax from Allocation of MLP Income ($0.30×35%)-$0.11-$0.11-$0.11
Cash Distributions$1.50$1.50$1.50
Sale of Security$26.00
Capital Gains Tax on Difference Between Purchase Prices and Sale Price-$0.15
Income Tax on Difference Between Purchase Prise and Adjusted Cost Basis at End of Year 3 ($3.60×35%)-$1.26
Total:-23.61$1.39$25.98

En viktig sidoanteckning om begreppet att sänka kostnadsbasen: Om och när investeringens kostnadsbas sjunker till noll blir eventuell kontantfördelning omedelbart skattepliktig, snarare än att skjutas upp till försäljningen av värdepapperet. Detta beror på att investeringen inte kan falla i en negativ kostnadsbas. Detta kan inträffa om en MLP hålls i många år.

MLP kan användas för att få löpande intäkter samtidigt som man skjuter upp skatter, vilket framgår av exemplet ovan. Detta kan tas ett steg längre när en MLP-investering används som ett medel för fastighetsplanering. När en andelsägare i MLP dör och investeringen överförs till en arving återställs kostnadsbasen till marknadspriset vid överföringsdagen, vilket eliminerar eventuell upplupen skatteskuld orsakad av kapitalavkastning.

Partnerskapsstruktur

MLP innehåller två affärsenheter: den begränsade partnern och den allmänna partnern (GP). Den begränsade partnern investerar kapital i satsningen och får periodiska kontantutdelningar, medan den allmänna partnern övervakar MLP: s verksamhet och får incitamentsdistributionsrättigheter (IDR). IDR är strukturerade när partnerskapet bildas och ger läkaren prestationsbaserad lön för framgångsrik hantering av MLP, mätt genom kontantutdelning till den begränsade partnern.

I allmänhet får den allmänna partnern minst 2% av LP-distributionen, men i takt med att betalningen till LP-andelsägare ökar, ökar också GP-procentsatsen genom IDR, ofta till högst 50%. Tabellen nedan visar en hypotetisk IDR-struktur som beskriver betalningsdelningen mellan LP och GP vid olika distributionsnivåer.

LP Distribution Per UnitLPGP
Tier 1Below $1.0098%2%
Tier 2Between $1.00 and $2.0080%20%
Tier 3Between $2.00 and $3.0065%35%
Tier 4Above $3.0050%50%

För varje inkrementell dollar som distribueras till LP-andelsägare realiserar den allmänna partnern högre marginella IDR-betalningar. Om vi till exempel antar 1000 utestående LP-enheter, om $ 1000 distribueras till LP-andelsägare ($ 1,00 per enhet), kommer den allmänna partnern att få $ 20 (2% av $ 1000). Men om $ 5000 distribueras till LP-andelsägare ($ 5,00 per enhet), kommer läkaren att få $ 2 810, som beskrivs nedan.

LP DistributionGP IDR LevelGP Payment Per LP Unit
Tier 1$1.002%$0.02
Tier 2$1.0020%$0.25
Tier 3$1.0035%$0.54
Tier 4$2.0050%$2.00
Total$5.00$2.81

Beräkningen för den allmänna partnerns betalning för varje nivå är inte en rak multiplicering av GP: s IDR med LP: s fördelning. Beräkningen går enligt följande: (LP-distribution / LP: s IDR) x GP IDR Således, vid tredje nivån, skulle GP-betalningen vara ($ 1 / 0,65) x0,35 = 0,538 eller $ 0,54
Här ser vi att den allmänna partnern har ett betydande ekonomiskt incitament att öka kontantutdelningen till andelsägare med begränsad partner; medan LP-distribution ökar 500%, från $ 1 000 till $ 5 000, ökar GP-distributionen med mer än 14 000% och ökar från $ 20 till $ 2 810.

Observera i beräkningarna i ovanstående tabell att IDR-betalningen inte är en procentsats av det inkrementella LP-distributionsbeloppet, utan snarare en procentandel av det totala beloppet fördelat på marginalnivå. Till exempel, i den tredje nivån distribueras $ 1,54 per LP-enhet; 1,00 $ (65%) av det belopp som betalats till LP-andelsägare, $ 0,54 (35%) betalas till GP.

Företagsstrukturen för MLP kan vara mer komplex än en enkel uppdelning mellan de begränsade och allmänna partnerskapets intressen. I vissa fall kan den allmänna partnern äga LP-aktier. I andra fall kan den allmänna partnern för en MLP handlas offentligt och ha sin egen LP / GP-split. Eller MLP kan ha andra relationer med ytterligare enheter på grund av finansieringsarrangemang. Men det viktigaste förhållandet för MLP-investeraren att tänka på är kontantfördelningen mellan LP och GP, och hur detta kommer att förändras över tid när distributionen fluktuerar.

Ska du äga MLP?

MLP har varit relativt okända delvis på grund av deras låga institutionella äganderätt och därmed bristande uppmärksamhet på säljsidan. Fonder var till stor del begränsade från att äga dem fram till 2004, men även nu presenterar MLP en besvärlig investering eftersom fonder måste skicka ut 1099 formulär till sina investerare som beskriver inkomster och kapitalvinster i november, men kanske inte får K-1-uttalanden från MLP förrän i februari . Detta orsakar potentialen för kostsamma misstag i uppskattningen.

Skattebefriade institutionella investeringsfonder som pensioner, kapital och 401 (k) planer är begränsade från att äga MLP eftersom de kontanta utdelningarna som erhålls anses vara orelaterade affärsskattepliktiga inkomster (UBTI) – inkomst som inte är relaterad till den aktivitet som ger fondskatten -undantagen status. Detta kan skapa en skatteplikt vid varje fördelning på mer än 1 000 dollar. Detta gäller också för individer när de innehar MLP på ett IRA-konto. därför är det bästa sättet att hålla dem på ett vanligt mäklarkonto.

Enskilda investerare är huvudägare av MLP. Eftersom få individer vet mycket om sin struktur och komplexa skattekonsekvenser, köps de ofta för privatpersoner av privatkundens förmögenhetsförvaltare, även om detta inte behöver vara fallet. Så länge individen – eller hans eller hennes revisor – förstår hur hanterar K-1-kontoutdraget och kontantutdelningar, kan denna investering vara perfekt för en investerare som söker aktuella inkomster och skatteuppskjutande.

Köp MLP, Master Limited Partnerships, som en ETF

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra. Det gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version