Nyheter

FIW ETF en satsning på vatten

Publicerad

den

First Trust Water ETF (FIW ETF) följer ett index över de 36 största amerikanska börsnoterade vattenföretagen, viktade lika inom fem nivåer. First Trust Water ETF (FIW ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,54 procent.

FIW Factset Analytics Insight

FIW innehar 36 av de största amerikanska börsnoterade vattenbolagen, rankade efter marknadsvärde och viktade lika inom fem nivåer. Företag med alla börsvärden som får intäkter från dricks- och avloppsindustrin väljs ut. Dessutom ökar dess jämna viktningsschema vikten hos små- och mikrokapitalföretag, vilket minskar koncentrationen. FIW bytte namn från First Trust ISE Water Index Fund till First Trust Water ETF den 14 december 2016, vilket inte hade någon inverkan på FIWs investeringsstrategi. Indexet balanseras om och rekonstitueras halvårsvis.

Om FIW

First Trust Water ETF är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar pris och avkastning, före avgifter och kostnader, för ett aktieindex som kallas ISE Clean Edge Water Index.

Det kan inte garanteras att fondens investeringsmål uppnås.

• ISE Clean Edge Water Index är ett modifierat marknadsvärdevägt index som består av börsnoterade företag som får en betydande del av sina intäkter från dricks- och avloppsindustrin.

• Indexet börjar med att fastställa den totala populationen av bestånd i dricks- och avloppsindustrin och eliminerar bestånd som inte uppfyller indexets grundläggande behörighetskrav.

• För att uppfylla indexberättigandet måste ett företag uppfylla kraven på börsvärde, likviditet och viktningskoncentration.

• Indexet väljer de 36 bästa aktierna i branschen efter börsvärde.

• Indexet balanseras om på tillämpningen av ovanstående modell på halvårsbasis.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och kostnader) för ett aktieindex som kallas ISE Clean Edge Water Index. Fonden kommer normalt att investera minst 90% av sina nettotillgångar (inklusive investeringsupplåning) i de gemensamma aktier och depåbevis som utgör indexet. Indexet är utformat för att spåra prestanda för små, medelstora och stora kapitaliseringsföretag som får en betydande del av sina intäkter från dricksvatten- och avloppsindustrin, enligt Clean Edge.

Handla FIW ETF

First Trust Water ETF (FIW ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FIW ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust Water ETF (FIW ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

VärdepapperKortnamnBranschVikt % 
IDEXX Laboratories, Inc.IDXXHealth Care4.13%
Danaher CorporationDHRHealth Care4.09%
Ecolab Inc.ECLMaterials4.05%
Pentair PlcPNRIndustri4.05%
Xylem Inc.XYLIndustri4.04%
Agilent Technologies, Inc.AHealth Care4.01%
American Water Works Company, Inc.AWKUtilities3.98%
IDEX CorporationIEXIndustri3.95%
Roper Technologies, Inc.ROPIndustri3.90%
Essential Utilities, Inc.WTRGUtilities3.87%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version