Nyheter

FEUQ ETF investerar i europeiska utdelningsaktier

Publicerad

den

Målet med Fidelity Europe Quality Income UCITS ETF (FEUQ ETF) är att ge investerare en totalavkastning, med hänsyn till både kapital- och inkomstavkastning, som återspeglar avkastningen från Fidelity Europe Quality Income Index före avgifter och utgifter. För fullständig information om målen hänvisas till dokumentet med basfakta för investerare (KIID) och prospektet.

Beskrivning av Fidelity Europe Quality Income UCITS ETF

Fidelity Europe Quality Income UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Dividend, Europe. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Fidelity Europe Quality Income UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 8 miljoner GBP under förvaltning. FEUQ ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Fidelity Europe Quality Income-index spårar utdelningsbetalande stora och medelstora företag från Europa som har högkvalitativa grundläggande egenskaper.

Handla FEUQ ETF

Fidelity Europe Quality Income UCITS ETF (FEUQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURFEUQ
Stuttgart Stock ExchangeEURFEUQ
Borsa ItalianaEURFEQD
London Stock ExchangeGBPFEQD
XETRAEURFEUQ

Största innehav

VärdepapperVikt %
Nestle SA4.1%
Lundin Energy AB3.4%
Roche Holding AG3.1%
ASML Holding NV3.1%
Novo Nordisk A/S Class B2.6%
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE2.4%
OMV AG2.4%
Sanofi SA2.0%
Siemens AG2.0%
GSK PLC1.8%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version