Nyheter

FBTC ETP ett certifikat som spårar Bitcoin

Publicerad

den

The Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC ETP) är en börshandlad produkt (ETP) som syftar till att spåra priset på Bitcoin. FBTC stöds till 100 % fysiskt av Bitcoin som hålls i förvar tillhandahålls av Fidelity Digital Assets och handlar på europeiska börser. Produkten är utgiven av Fidelity Exchange Traded Products GmbH.

ETPen är 100 % säkerställd, det vill säga fysiskt uppbackad av Bitcoins i förvar. Alla Bitcoins som tas emot av Emittenten för prenumerationen av Auktoriserade Deltagare (”AP”) överförs som säkerhet till en ”Depositary Wallet”, som drivs av Fidelity Digital Asset Services, LLC.

Fidelity Physical Bitcoin ETP är en relativt billig satsning på Bitcoinpriset, detta certifikat kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

Om FBTC ETP

Produkten är en skuldförbindelse med fullständig säkerhet genom bitcoins som förvaras i en virtuell plånbok. Obligationen emitteras i innehavarandelar, ger ingen ränta och har inget fast förfallodatum. Produkten regleras av tysk lagstiftning.

Mål

Fidelity Physical Bitcoin ETP är en börshandlad produkt som syftar till att ge investerare exponering mot kryptovalutan bitcoin och vars resultat är direkt kopplat till priset på bitcoin.

Produkten är till 100 % säkrad av bitcoininnehav som förvaras och alla bitcoins som erhålls av emittenten för teckning av en auktoriserad aktör överförs som säkerhet till en virtuell plånbok (”virtuell plånbok”), som drivs av Fidelity Digital Asset Services, LLC. Law Debenture Trust Corporation p.l.c. har utsetts till säkerhetsförvaltare för att inneha säkerhetsintresse i bitcoin som satts in som säkerhet för investerarnas räkning.

Varje enhet motsvarar ett berättigande (”kryptovalutaberättigande”) till 0,0001 bitcoin. Sådant kryptovalutaberättigande minskar med 0,75 % årligen, beräknat dagligen från berättigandet under hela innehavsperioden.

Investerare kan köpa denna produkt via auktoriserade aktörer eller direkt på sekundärmarknaden. Köp på sekundärmarknaden görs i allmänhet i fiatvaluta. Köp via en auktoriserad aktör kan göras i fiatvaluta eller någon annan typ av ersättning som accepteras av respektive aktör.

Vid vissa händelser kan emittenten säga upp och lösa in produkten i förtid i bitcoins eller, om en investerare hindras från att ta emot eller acceptera bitcoins av rättsliga skäl, i euro. Dessa händelser förklaras närmare i produktens villkor och bestämmelser. Investerare måste vara medvetna om att eventuell avkastning som investeraren får i händelse av en sådan förtida inlösen kan skilja sig från en inlösen som behandlas efter investerarens gottfinnande (enligt beskrivningen nedan) och kan vara betydligt mindre än det belopp som investeraren investerade vid köptillfället, inklusive risken för en total förlust.

Vidare bär investerare risken för att emittentens uppsägning kan ske vid en tidpunkt som är ogynnsam för dem och att de kanske bara kan återinvestera det uppsagda beloppet till sämre villkor.

Förutom försäljningen av produkten på sekundärmarknaden kan produkten även sägas upp och lösas in helt eller delvis hos emittenten eller en auktoriserad aktör när som helst och med förbehåll för särskilda villkor. Investerarens fordran (utbetalningsbelopp) motsvarar kryptovalutaberättigandet på datumet för utövandet av rätten att lösa in produkten minus inlösenkostnader enligt vad som anges nedan.

Emittenten överför denna fordran till en digital plånbok som anges av investeraren i ett inlösenformulär som tillhandahålls av emittenten. Om en investerare av rättsliga skäl hindras från att ta emot eller acceptera bitcoins kan investeraren begära inlösen i euro som ett alternativ till inlösen i bitcoins. Investeraren får ett belopp i euro som motsvarar det belopp som erhålls från försäljningen av underliggande bitcoin.

Handla FBTC ETP

The Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC ETP) är en börshandlad produkt (ETP) som handlas på flera olika börser, till exempel SIX och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XetraEURFBTC
SIXUSDFBTC
SIXCHFFBTCCHF

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version