Nyheter

FATT ETF en börshandlad fond som satsar på sällsynta händelser

Publicerad

den

Fat Tail Risk ETF (FATT ETF) strävar efter att leverera en långsiktig kapitaluppvärdering och portföljbevarande under feta svanshändelser genom att erbjuda mångfaldig exponering mot amerikanska aktier, kontanter, obligationer, derivat och andra ETP-produkter, såsom volatilitets-ETFer, guldrelaterade ETFer och levererade och omvända produkter. Fat Tail Risk ETF, som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 1,15 procent. Denna ETF har endast 1,23 MUSD under förvaltning.

FATT Factset Analytics Insight

FATT syftar till att hantera fettsvansrisk – en finansiell risk för en tillgång eller portfölj med tillgångar som flyttar mer än tre standardavvikelser från sitt nuvarande pris – genom att ha en mångfaldig portfölj av kontanter och amerikanska statsobligationer, amerikanska aktier och andra ETP. Investeringar i andra fonder inkluderar volatilitet och invers volatilitet ETF: er, guldrelaterade ETF:er, samt hävstångseffekter och omvända produkter som spårar aktieindex, statsobligationer och volatilitets ETF.

FATT använder flera modeller som kombinerar marknadstrend och mottrendföljning och marknadsanalys över tillgångsklasser för sina köp-sälj-eller-innehav-beslut. Fondens strategi kan också innebära innehav av sälj- och/eller köpoptioner varje månad, vars huvudsakliga syfte är att säkra portföljen mot betydande negativ rörelse i värdet på amerikanska aktier. Som en aktivt förvaltad fond kan FATT bedriva frekvent handel vilket resulterar i en högre omsättningshastighet. Fonden kan också blanka aktier och ETF:er

Fat Tail Risk ETF (FATT) är utformad för att erbjuda positiv svansrisk. Vanligtvis, när investerare tittar på skydd mot svansrisk, har de några alternativ:

  • Gör ingenting och hoppas att inget dåligt händer.
  • Köp något som kommer att ha en konstant drag på avkastningen i hopp om att det kommer att dyka upp när vi har en svanshändelse.
  • Försök att tidskydda svansriskskydd.
  • Obligationer (som eventuellt kan erbjuda något skydd).

FATT är utformat för att ersätta dessa alternativ. Du kan ställa in det i en portfölj och glömma det. Under en tjurmarknad syftar den till att generera vissa avkastningar, men dess främsta mål är att vara där för dig under en svansriskhändelse, vars förekomst kan vara mer frekvent än man kan förvänta sig.

De som har läst statistik kommer utan tvekan att känna till klockkurvan. Om man tittar på börsavkastning, skulle de helst vara grupperade runt en median med smala svansar på varje sida. I verkliga livet är svansarna mycket fetare, särskilt på vänster sida (negativ avkastning) eftersom storleken på förluster och antal händelser tenderar att vara mycket större än statistiken skulle uppskatta.

Dessa feta svanshändelser (som omfattar finansiell risk för att en tillgång eller portfölj av tillgångar flyttar mer än tre standardavvikelser från dess nuvarande pris) kan vara förödande för portföljer. Till exempel hade S&P 500 2008 en neddragning på cirka 60%. Liknande ”100-års stormar” har inträffat fem gånger bara under de senaste 12 åren.

Handla FATT

Fat Tail Risk ETF (FATT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FATT. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Fat Tail Risk ETF (FATT ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnVärdepapper% Vikt
SPYSPDR S&P 500 ETF TRUST35.38%
IVVISHARES CORE S&P 500 ETF25.72%
QQQ USINVESCO QQQ TRUST SERIES 125.26%
VIXYPROSHARES VIX SHORT-TERM9.16%
VXX UIPATH SERIES B S&P 500 VI2.30%
CASH AND CASH EQUIVALENTS2.07%
CSJISHARES SHORT TERM CORPORATE B ISHARES SHORT TERM CORPORATE0.01%
SHYISHARES 1-3 YEAR TREASURY BO0.01%
SPSBSPDR BBG BARC ST CORPORATE0.01%
ULSTSPDR ULTRA SHORT-TERM BOND0.01%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version