Nyheter

EUP3 ETC för det som tror på euron framför pundet

Publicerad

den

WisdomTree Long EUR Short GBP 3x Daily (EUP3 ETC) är utformat för att ge investerare en ”hävstångs långexponering mot euro (”” EUR ””) i förhållande till pund (”” GBP ””) genom att spåra MSFX Triple Long Euro /GBP Index (TR) (”” Indexet ””), som syftar till att återspegla tre gånger prestationen för en position i terminskontrakt som rullas dagligen.

WisdomTree Long EUR Short GBP 3x Daily är en börshandlad valuta (”” ETC ””). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag.

ETC uppnår exponering mot index genom att ingå ofinansierade swappar med en motpart. Det finns ingen kontant betalning från Emittenten till motparten när en ofinansierad swap skapas. Dagliga kontantbetalningar görs emellertid mellan emittenten och motparten för att återspegla rörelserna i indexets värde.

Separat använder emittenten de kontanter den innehar för att köpa godtagbar säkerhet från motparten under ett dagligt omvänd återköpsavtal (”” omvänd repo ””), ett avtal där motparten går med på att återköpa sådan kvalificerad säkerhet från emittenten dagen efter. Den berättigade säkerheten förvaras av vårdnadshavaren på ett depåkonto.

MSFXSM Triple Long Euro/GBP Index (TR)

Indexet ger en 3x levererad ’långexponering mot:

(i) EUR i förhållande till GBP. Till exempel, om EUR skulle stiga i värde i förhållande till GBP, skulle indexet (spåras av ETC) stiga i värde med tre gånger samma belopp. Omvänt om EUR skulle minska i värde i förhållande till GBP, skulle indexet minska i värde med tre gånger samma belopp; och

(ii) en ränteskillnad som återspeglar skillnaden mellan EUR och GBP växelkurser.

Indexet är ett totalavkastningsindex, vilket innebär att det också ger en säkerhetsavkastning.

Handla EUP3 ETC

WisdomTree Long EUR Short GBP 3x Daily (EUP3 ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBPEUP3JE00B3VJDN05

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version