Nyheter

EUNR ETF eurodenominerade företagsobligationer från hela världen

Publicerad

den

iShares Euro Corporate Bond ex-Financials UCITS ETF (EUNR ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETFen innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet av det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Euro Corporate Bond ex-Financials UCITS ETF är en mycket stor ETF med tillgångar på 1 099 miljoner GBP under förvaltning. EUNR ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför EUNR?

Diversifierad exponering mot icke-finansiella företagsobligationer emitterade i euro

Direktinvesteringar i företagsobligationer utgivna av allmännyttiga företag och industriföretag

Euro-denominerad obligationsexponering med investeringsgrad

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av företagsobligationer med investeringsklass i euro.

Investeringsstrategi

Bloomberg Euro Corporate Bond ex-Financials-index följer eurodenominerade företagsobligationer av investeringsklass från industri- och allmännyttiga emittenter som är offentligt emitterade på Eurobond- och euroområdets hemmamarknader. Betyg: Investment Grade.

Handla EUNR ETF

iShares Euro Corporate Bond ex-Financials UCITS ETF (EUNR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREUNR
Stuttgart Stock ExchangeEUREUNR
Borsa ItalianaEURIEXF
London Stock ExchangeGBPEEXF
SIX Swiss ExchangeCHFIEXF
XETRAEUREUNR

Största innehav

EmittentVikt %
VOLKSWAGEN INTERNATIONAL FINANCE NV1.82
ORANGE SA1.69
AT&T INC1.43
ANHEUSER BUSCH INBEV NV1.35
ENGIE SA1.25
ENI SPA1.25
BMW FINANCE NV1.24
VERIZON COMMUNICATIONS INC1.21
BP CAPITAL MARKETS PLC1.18
ENEL FINANCE INTERNATIONAL NV1.14

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version