Nyheter

EUN6 ETF köper korta statsobligationer emitterade av länder i Eurozonen

Publicerad

den

iShares Euro Government Bond 0-1yr UCITS ETF (EUN6 ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 0-3 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF:en har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Euro Government Bond 0-1yr UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 469 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför EUN6?

Diversifierad exponering mot kortfristiga eurostatsobligationer

Direktinvestering i statsobligationer

Regional statsobligationsexponering

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av statsobligationer av investeringsklass i euroområdet.

Investeringsstrategi

Bloomberg Euro Treasury Bond 0-1-index följer eurodenominerade statsobligationer utgivna av medlemmar i euroområdet. Tid till mognad: 1-12 månader. Betyg: Investment Grade.

Handla EUN6 ETF

iShares Euro Government Bond 0-1yr UCITS ETF (EUN6 ETF)

Amundi Index MSCI EMU UCITS ETF DR EUR (C) (AMED ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREUN6
Stuttgart Stock ExchangeEUREUN6
Borsa ItalianaEURIEGE
Euronext AmsterdamEURIEGE
London Stock ExchangeGBPIBGE
XETRAEUREUN6

Största innehav

EmittentVikt (%)
ITALY (REPUBLIC OF)34.17
FRANCE (REPUBLIC OF)19.13
GERMANY (FEDERAL REPUBLIC OF)18.88
SPAIN (KINGDOM OF)8.33
NETHERLANDS (KINGDOM OF)5.94
BELGIUM KINGDOM OF (GOVERNMENT)5.64
AUSTRIA (REPUBLIC OF)2.19
FINLAND (REPUBLIC OF)2.07
PORTUGAL (REPUBLIC OF)1.82
IRELAND (GOVERNMENT)1.53

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version