Nyheter

EUN5 ETF för den som vill ha exponering mot företagsobligationer från hela världen

Publicerad

den

iShares Core Euro Corporate Bond UCITS ETF (Dist) (EUN5 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). Bloomberg Euro Corporate Bond tillåter en bred investering med låga avgifter i 2 459 obligationer.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet av det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Core Euro Corporate Bond UCITS ETF (Dist) är en mycket stor ETF med tillgångar på 6 498 miljoner GBP under förvaltning. EUN5 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför EUN5?

Diversifierad exponering mot företagsobligationer utgivna i euro

Direktinvesteringar i företagsobligationer över sektorer (industri, allmännyttiga och finansiella företag)

Euro-denominerad obligationsexponering med investeringsgrad

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av företagsobligationer med investeringsklass i euro.

Investeringsstrategi

Bloomberg Euro Corporate Bond-index spårar företagsobligationer i euro från industriella, allmännyttiga och finansiella emittenter som är offentligt emitterade på Eurobond- och euroområdets hemmamarknader. Betyg: Investment Grade.

Handla EUN5 ETF

iShares Core Euro Corporate Bond UCITS ETF (Dist) (EUN5 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREUN5
Stuttgart Stock ExchangeEUREUN5
Borsa ItalianaEURIEAC
Euronext AmsterdamEURIEAC
London Stock ExchangeEURIEAC
London Stock ExchangeGBPIEBC
SIX Swiss ExchangeCHFIEAC
XETRAEUREUN5

Största innehav

EmittentVikt %
BNP PARIBAS SA1.62
BANQUE FEDERATIVE DU CREDIT MUTUEL SA1.45
BPCE SA1.11
VOLKSWAGEN INTERNATIONAL FINANCE NV0.99
ING GROEP NV0.97
ORANGE SA0.97
SOCIETE GENERALE SA0.96
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE0.89
BANK OF AMERICA CORP0.84
JPMORGAN CHASE & CO0.83

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version