Nyheter

EU kommer att höja THC-gränserna för hampa

Publicerad

den

Europaparlamentet röstade förra veckan för att höja THC-gränserna för industriell hampa från 0,2 procent till 0,3 procent och anpassade dem till de flesta andra program inklusive USA, rapporterar Hemp Industry Daily. Riksdagen har inte det sista ordet i reformerna, men omröstningarna fastställer organets inställning till de föreslagna reformerna av den gemensamma jordbrukspolitiken.

Riksdagen godkände också ett ändringsförslag för att lägga till hampa i sektorer som omfattas av EU:s marknadsföringsstandarder, som så småningom skulle fastställa ett kriterium för klassificering av hampprodukter och tillåta begränsningar avseende användningen av vissa ämnen och marknadsföringsmetoder.

I ett uttalande kallade European Industrial Hemp Association omröstningen ”en stor bedrift för den europeiska hampasektorn.” Organisationen sa att höjning av THC-gränserna ”skulle göra det möjligt för nya sorter att komma in på marknaden och att föda upp dem, vilket resulterar i en bättre anpassning av grödorna till klimatförhållandena i de olika EU-territorierna.” Medan marknadsföringsstandarder för branschen ”skulle översättas till en betydande höjning av kvalitet och standardisering av hampprodukter”, säger gruppen.

Daniel Kruse, EIHA-ordförande, noterade att ”Hampa har i årtionden betraktats som en mindre gröda, medan den i århundraden har varit en viktig tillgång för våra ekonomier.”

Enligt rapporten delar Europaparlamentet befogenheten att anta och ändra lagstiftning med Europeiska unionens råd och Europeiska kommissionen. Europaparlamentets presschef Jan Jakubov sa till Hemp Industry Daily att samtal om Europeiska unionens jordbrukspolitik sannolikt kommer att inledas nästa månad.

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) strävar efter att ge exponering för den expanderande lagliga medicinska cannabisindustrin som är avsedd för ytterligare tillväxt i takt med att fler länder legaliserar cannabis för medicinskt bruk.

CBDX handlas bland annat på tyska Xetra vilket gör att det går att köpa andelar i denna börshandlade fond genom de flesta nätmäklarna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version