Nyheter

ETC Group tillkännager notering av de första kryptobaserade värdepappren på Euronext Amsterdam

Publicerad

den

ETC Group, specialist och leverantör av kryptovalutabaserade börshandlade valutor (ETC), tillkännager noteringen av de första kryptobaserade värdepappren på Euronext Amsterdam. ETC Group noterar sina Bitcoin-baserade ETC, Bitcoin ETC – BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (ticker: BTCE) och ETHetc – ETC Group Physical Ethereum (ticker : ZETH), på Euronext Amsterdam-börsen, i USD. Dessa kommer att vara de första kryptobaserade ETP:erna som listas på Euronext Amsterdam och kommer att vara tillgängliga för handel från och med den 1 juni 2021.

Denna notering följer den första noteringen på Deutsche Börse i juni 2020 och efterföljande notering på den schweiziska SIX-börsen tidigare i år. Båda ETC kommer också att noteras på Euronext-börsen i Paris den 1 juni i euro.

Mest handlade Bitcoin ETC

BTCetc är för närvarande Europas mest omsatta fysiska Bitcoin ETC och har sett tillgångar under förvaltning växa till mer än 1 miljard dollar på bara sju månader sedan lanseringen i juni 2020. Senast var det den bästa börshandlade produkten (ETP) för kassaflöde, dagliga intäkter och spridningar bland totalt åtta Bitcoin ETP: er under första kvartalet 2021 i Europa.

Bradley Duke, VD och grundare av ETC Group, är glada att tillkännage noteringen av ETC Groups flaggskeppsprodukter, BTCE och ZETH, på Euronext Amsterdam. ”Det är ett av de viktigaste finansiella knutpunkterna i Europa. Denna lista gör kryptovaluta mer tillgänglig för lokala institutionella investerare. Det ger tillgång till en högkvalitativ produkt som är 100% fysiskt backad, centralt clearad och erbjuder exceptionell likviditet och spread. ”

Fördelar med ETC

Cryptocurrency ETC erbjuder investerare flera fördelar jämfört med att investera direkt i kryptovalutor. Investerare kan köpa och sälja ETC på samma sätt som investerare i konventionella aktier, med samma rättsliga skydd.

Kryptovalutorna är 100% fysiskt stödda. Central motpartsclearing saknas från de underliggande kryptovalutamarknaderna, men är en funktion som investerare förväntar sig när de handlar med en ETP på en reglerad börs eftersom det kraftigt minskar motpartsrisken vid handel.

Var och hur kan ZETH handlas?

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version