Nyheter

En Metaversefond har sett inflöden på 548 procent sedan Facebook bytte namn

Publicerad

den

En Metaversefond, Roundhill Ball Metaverse ETF har sett sina tillgångar under förvaltning stiga med 548 procent sedan Facebook bytte namn till Meta Platforms. Detta belyser ett växande investerarintresse för den framtida potentialen hos virtuella världar.

Ett ökat intresse för metaversen har lett till en explosion i tillgångsinflöden för en ETF som var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Roundhill Ball Metaverse ETF lanserades den 30 juni med tillgångar på bara några miljoner dollar. ETF, som försöker få exponering mot företag som möjliggör en framtid där människor tillbringar mer och mer tid i virtuella världar, har tickersymbolen ”META”.

Denna ticker-symbol bidrog sannolikt till en stor ökning av ETFens tillgångar under förvaltning med början den 28 oktober – samma dag som Facebook bytte namn till Meta (med planer på att byta ticker till ”MVRS”).

Sedan dess har fonden ökat sina tillgångar med 548 procent till 823,2 miljoner dollar, enligt data från Koyfin. Det innebär stora affärer för ETF:s skapare, Roundhill. Om ETF upprätthåller tillgångar på minst 823 miljoner USD framöver, och med tanke på dess kostnadskvot på 0,75 %, kommer fonden att generera mer än 6 miljoner USD i årliga intäkter.

Sedan den 28 oktober har Metaverse ETF stigit med cirka 5 %, vilket betyder att en stor del av dess ökning av tillgångar inte kommer från apprecieringen av dess underliggande innehav, utan snarare från investerare som är hausse på sektorn och sätter nya pengar i arbete. Faktum är att från 28 oktober till 24 november såg Metaverse ETF inte en enda dag av minskade tillgångar.

Handla META ETF

Roundhill Ball Metaverse ETF (META) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i META ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Roundhill Ball Metaverse ETF (META) form av CFDer. Till AvaTrade.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version