Nyheter

En landspecifik fond för den som tror på Argentinas återhämtning

Publicerad

den

Möjligheter i enstaka länder kan ge investerare i börshandlade fonder (ETF) nödvändig portföljdiversifiering med fonder som Global X MSCI Argentina ETF (ARGT). Argentina upplevde redan en kraftig ekonomisk förbättring under andra halvåret. Liksom många tillväxtländer såg det dystert ut för Argentina med en ökning av covid-19-fall, men effekterna verkar minska. Detta är en ETF för den som tror på Argentinas återhämtning.

Argentinas ekonomi hoppade 17,9% jämfört med föregående år under det andra kvartalet, före en medianprognos, som återhämtade sig starkt efter en kraftig sammandragning under samma period 2020 när ekonomin hamrades av COVID-19-pandemin”, framgår det av en artikel i Reuters. ”Ökningen från år till år var den högsta i de senaste rekorden för landet, en stor exportör av spannmål och kött, och kom över en mediananalytikerprognos på 17,3%. Ekonomin sjönk dock med 1,4% mot föregående kvartal. ”

ARGT försöker tillhandahålla investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för MSCI All Argentina 25/50 Index. Det underliggande indexet är utformat för att representera prestanda för det breda argentinska aktieuniversumet samtidigt som det innehåller ett minimiantal beståndsdelar.

Denna börshandlade fond har stigit med 14% seda årets början. ARGT sjönk emellertid under sitt 50-dagars glidande medelvärde i juli innan en brådskande körning högre. Sträck ut resultatdiagrammet till ett år, och dess vinster är 50 procent.

Starka tillväxtutsikter framöver

ETF -investerare som tittar på ARGT kan förvänta sig stark tillväxt för resten av året om analytikernas uppskattningar håller. En av de viktigaste utmaningarna som Argentina fortfarande måste möta ur ekonomiska grunder är den höga inflationen.

Hög inflation har varit en tagg i sidan för Latinamerikas tredje största land. Det kommer att vara ett viktigt mått för alla potentiella investerare som tittar på möjligheter i Argentina.

”Argentinas ekonomi kommer att växa med 7,2% 2021, sa analytiker i en argentinsk centralbankundersökning som publicerades på fredagen, en förbättring av deras prognos förra månaden med 6,8% tillväxt”, säger en annan artikel i Reuters. ”Inflationen 2021 uppgår till 48,4%, 0,2 procentenheter över förra månadens uppskattning, enligt 42 svarande till Market Expectations Survey (REM) från den argentinska centralbanken 27-31 augusti.”

Latinamerikas tredje största ekonomi har lidit av hög inflation i flera år och har varit i lågkonjunktur i tre år”, tillade artikeln. ”Dessa ekonomiska elände fördjupades sedan COVID-19-pandemin 2020.”

Handla ARGT ETF

Global X MSCI Argentina ETF (ARGT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARGT ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Argentina ETF (ARGT ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version