Nyheter

En ETF för preferensaktier

Publicerad

den

I en miljö med extremt låg avkastning bör inkomstinvesterare gå längre än till obligationer och stamaktier. Tillgångsklasser att omfamna inkluderar preferensaktier som dels går att köpa direkt på börsen, dels genom börshandlade fonder. En av dem som vi snart hoppas se i Europa är Global X U.S. Preferred ETF (Cboe: PFFD).

PFFD, som lanserades i september 2017, spårar ICE BofAML Diversified Core U.S. Preferred Securities Index. Fonden på 947,3 miljoner dollar har en 30-dagars SEC-avkastning på 5,13 procent.

Preferensaktier är en typ av hybridvärdepapper som visar obligations- och aktieliknande egenskaper. Aktierna emitteras bland annat av finansiella institutioner, verktyg och telekomföretag. Inom värdepappershierarkin är preferensaktier före än vanliga aktier men efterställda än företagsobligationer. Dessutom ger preferensaktier utdelning regelbundet, men investerare ser sällan inte hur dess kapital ökar i nivå med stamaktier.

”På grund av sin relativt lilla storlek kan preferenser ofta förbises av portföljförvaltarna. Men preferenser har unika egenskaper som ofta bidrar till avkastning, potentiella skattefördelar och diversifiering till investerare, skriver Global X-analytiker Rohan Reddy. ”Till exempel ger Preferensaktier för närvarande en avkastning på 4,58%, högre än REITs och EM-obligationer.”

Preferensaktier som ETF

Global X sponsrar Global X Variable Rate Preferred ETF (PFFV) och den högavkastande SuperIncome ™ Preferred ETF (SPFF).

Med PFFV, som debuterade i juni 2020, kan investerare effektivt få tillgång till det traditionellt kortvariga segmentet med variabel ränta för det önskade aktieutrymmet. Föredragen rörlig ränta kan inkludera värdepapper som erbjuder kuponger med fast till flytande ränta eller de som erbjuder kuponger med rörlig ränta under hela emissionen. Genom att allokera till värdepapper med rörliga kupongbetalningar kan investerare använda PFFV för att sänka durationen eller ränterisken för sina portföljer. Detta samtidigt som de potentiellt uppnår de högre avkastningar som vanligtvis är förknippade med den föredragna aktieklassen. PFFV har en kostnadsprocent på 0,25%, vilket är hälften av branschgenomsnittet.

Medan investerare kan äga individuella preferenser eller aktivt förvaltade fonder som adresserar tillgångsklassen, finns det vissa fördelar med det passiva ETF-omslaget.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version