Nyheter

EL4X ETF en tysk variant av XACT Norden Högutdelande

Publicerad

den

Deka DAXplus Maximum Dividend UCITS ETF (Xetra: EL4X ETF) spårar DAXplus® Maximum Dividend index som i sin tur spårar tyska aktier med högst direktavkastning. EL4X kan således liknas vid en tysk variant av XACT Norden Högutdelande.

Deka DAXplus Maximum Dividend UCITS ETF är en utdelande ETF som distrubuerar utdelning kvartalsvis. Precis som alla Dekas ETFer är denna börshandlade fonder fysiskt replikerande. Denna ETF har en förvaltningskostnad på 0,3 procent per år.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra pris och avkastningsresultat, före avgifter och kostnader, för DAXplus Maximum Dividend index. Indexet innehåller endast tyska aktier med högsta avkastningsprognos som berättigar till index. Det maximala antalet aktier i indexet är begränsat till 20.

Handla EL4X ETF

Deka DAXplus Maximum Dividend UCITS ETF (Xetra: EL4X ETF) handlas i Tyskland, dels på Börse Stuttgart, dels på Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsValutaTicker
Börse StuttgartEUREL4X
XETRAEUREL4X

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
Basf SEBAS.DE10.50%
Bayer AGBAYN.DE9.89%
Allianz SEALV.DE7.83%
Munchener Ruckversicherungs-Gesellschaft AGMUV2.DE6.42%
Deutsche Telekom AGDTE.DE6.31%
HeidelbergCement AGHEI.DE5.78%
Deutsche Post AGDPW.DE4.88%
Covestro AG1COV.DE4.65%
Siemens AGSIE.DE4.53%
Hannover Rueck SEHNR1.DE4.28%

Innehaven kan komma att förändras.

Deka ETF

Deka ETF är ETF-varumärket för Deka Group, Tysklands Sparkassen mäklarhuset. Dekakoncernen är dedikerad till att betjäna institutionella investerare som banker, försäkringsbolag, stiftelser och kapitalförvaltare. Deka är en del av ETF-branschen sedan 2008 och bytte namn till sin ETF-verksamhet från ETFlab till Deka ETF 2013.

Markerad med slogan ”ETFs Made in Germany” fokuserar Deka på att nå tyska investerare och har anpassat sina ETF:er och tjänster till detta mål. Deka erbjuder uteslutande ETF:er med aktier och obligationer med fysisk replikering.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version