Nyheter

EL4K ETF köper europeiska statsobligationer med alla löptider

Publicerad

den

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 7-10 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 32 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

”Fondens mål är att spåra utvecklingen för iBoxx € Liquid Sovereign Diversified 1-10 Index (Price Index). iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified-indexen är baserade uteslutande på obligationer som ingår i universum av iBoxx EUR-referensindexen.

För att säkerställa att endast lämpliga obligationer kommer in i de likvida indexen, ytterligare urvalskriterier har lagts till: obligationstyp, löptid och utestående belopp Maximalt antal obligationer i varje index är begränsat till 25. Vikten av ett land i ett index är begränsad till 20 %. Antalet obligationer från ett emissionsland som får komma in i ett index är begränsat till 4 obligationer.”

Investeringsstrategi

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF strävar efter att spåra iBoxx® EUR Liquid Sovereigns Diversified 1-10-index. Indexet iBoxx® EUR Liquid Sovereigns Diversified 1-10 följer de 25 mest likvida eurodenominerade statsobligationerna utgivna av regeringar i euroområdet. Tid till förfall: 1-10 år. Maxvikt per land: 4 obligationer respektive 20%.

Handla EL4K ETF

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREL4K
Stuttgart Stock ExchangeEUREL4K
XETRAEUREL4K

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version