Nyheter

EGB3 ETC för den tror mer på pundet än på euron

Publicerad

den

WisdomTree Long GBP Short EUR 3x Daily (EGB3 ETC) är utformad för att ge investerare en ”lång hävstångsexponering” mot pund sterling (”GBP”) i förhållande till euro (”EUR”) genom att spåra MSFX Triple Long British Pound/Euro Index (TR) (”Indexet”), som syftar till att återspegla tre gånger prestanda för en position i terminskontrakt som rullas på daglig basis.

WisdomTree Long GBP Short EUR 3x Daily är en börshandlad valuta (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag.

ETC får exponering mot indexet genom att ingå ofinansierade swappar med en motpart. Det finns ingen kontant betalning i förskott från Emittenten till motparten när en ofinansierad swap skapas. Dagliga kontantbetalningar görs dock mellan Emittenten och motparten för att återspegla förändringarna i indexets värde.

Separat använder Emittenten de kontanter den innehar för att köpa godtagbar säkerhet från motparten under ett dagligt omvänt återköpsavtal (”omvänd repo”), ett avtal där motparten går med på att återköpa sådan godtagbar säkerhet från Emittenten följande dag. De godtagbara säkerheterna förvaras av förvaringsinstitutet på ett depå.

MSFXSM Triple Long brittiskt pund/euroindex (TR)

Indexet ger en 3x belånad ”långexponering mot:

(i) GBP i förhållande till EUR. Till exempel, om GBP skulle stiga i värde i förhållande till EUR, skulle Indexet (följt av ETC) stiga i värde med tre gånger samma belopp. Omvänt om GBP skulle minska i värde i förhållande till EUR, skulle indexet minska i värde med tre gånger samma belopp; och

(ii) en ränteskillnad som återspeglar skillnaden mellan GBP och EUR-växelkurserna.

Indexet är ett totalavkastningsindex, vilket innebär att det också ger en säkerställd avkastning.

Handla EGB3 ETC

WisdomTree Long GBP Short EUR 3x Daily (EGB3 ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på Borsa Italiana.

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEUREGB3JE00B3R2DZ58

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version