Nyheter

ECBI ETF investerar i gröna obligationer från Europa

Publicerad

den

Målet för UC MSCI European Green Bond EUR UCITS ETF (ECBI ETF) (”delfonden”) är att följa utvecklingen för Bloomberg Barclays MSCI European Green Bond Issuer Capped EUR Index (”Indexet”), representativt för utvecklingen av den europeiska EUR-denominerade gröna obligationsmarknaden. Det finns ingen garanti för att delfonden kommer att uppnå sitt investeringsmål.

Beskrivning av UC MSCI European Green Bond EUR UCITS ETF

UC MSCI European Green Bond EUR UCITS ETF investerar i en blandning av obligationstyper (främst stats- och företagsobligationer) med fokus på Europa. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). ECBI ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Bloomberg MSCI European Green Bond Emittent Capped-index följer gröna obligationer i euro. Den består av ränteobligationer utgivna för att finansiera projekt med direkta miljövinster.

Handla ECBI ETF

UC MSCI European Green Bond EUR UCITS ETF (ECBI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

I november 2022 meddelade UniCredit att banken stängde denna ETF.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURECBI
gettexEURECBI
XETRAEURECBI

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version