Nyheter

ECBC ETF investerar på den europeiska konvertibla obligationsmarknaden

Publicerad

den

Investeringsmålet för UC Refinitiv European Convertible Bond UCITS ETF (dis) (ECBC ETF) är att ge investerare en avkastning som återspeglar utvecklingen av Thomson Reuters Monthly Europe Focus Convertible Index.´

Indexet, som publiceras av Reuters Limited, är ett totalavkastningsindex som är utformat för att ge ett brett mått på utvecklingen av den balanserade investeringsbara europeiska konvertibla obligationsmarknaden. Referensindexet balanseras om månadsvis och ses över kvartalsvis för att säkerställa att beståndsdelarna fortsätter att följa indexreglerna. Beståndsdelar kan också tas bort från Indexet under månaden enligt beskrivningen i Indexbeskrivningen.

Beskrivning av UC Refinitiv European Convertible Bond UCITS ETF (dis)

UC Refinitiv European Convertible Bond UCITS ETF (dis) investerar i konvertibla obligationer med fokus på Europa. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har både investment grade och sub investment grade rating. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (Minst årligen).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. UC Refinitiv European Convertible Bond UCITS ETF (dis) är en mycket liten ETF med tillgångar på 16 miljoner euro under förvaltning. ECBC ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Refinitiv Monthly Europe Focus Convertible-index följer den europeiska marknaden för konvertibla obligationer.

Handla ECBC ETF

UC Refinitiv European Convertible Bond UCITS ETF (dis) (ECBC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURECBC
Stuttgart Stock ExchangeEURECBC
XETRAEURECBC

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version