Nyheter

DWS ger ut en fond med fokus på statsobligationer från stater på tillväxtmarknader

Publicerad

den

DWS har lanserat en ETF som investerar i statsobligationer från stater på tillväxtmarknader (EM) denominerade i deras respektive lokala valutor.

Xtrackers J.P. Morgan EM Local Government Bond UCITS ETF (XEML) är noterat på London Stock Exchange och Deutsche Boerse med en total kostnadskvot (TER) på 0,25 %.

XEML replikerar fysiskt J.P. Morgan Government Bond Index-Emerging Markets Global Div 10% Cap 0,2% Floor-index för att erbjuda exponering mot investment grade och högavkastande EM-statemissioner.

Indexbeståndsdelar är marknadsvärde viktade med en lutning baserad på ett lands relativa storlek mot den genomsnittliga storleken för alla länder i jämförelseindex.

Endast obligationer med minst sex månaders löptid är berättigade att inkluderas, där mindre än 20 % av korgens vikt allokeras till obligationer med mer än 10 år till löptid, medan kontanter, penningmarknadsinstrument och derivat kräver en allokering på 15 %.

Landsvikter är begränsade till en maxvikt på 10 % och en minimivikt på 0,25 %, som tillämpas vid varje månatlig ombalansering.

Brasilien, Malaysia, Kina, Thailand och Mexiko utgör för närvarande XEML:s fem största exponeringar, med vikter på 9,1 %, 8,7 %, 8,7 %, 8,7 % respektive 8,6 %.

ETFen är till övervägande del snedställd mot obligationer med lägre kreditvikt, med en allokering på 11,5 % till Baa3-klassad skuld och 59,9 % klassad som ”okänt”.

XEML markerar ett steg bort från DWSs senaste fokus på ESG-lanseringar, med företaget som nyligen lanserade en Paris-Aligned Benchmark (PAB) Scandinavian equity ETF.

I mars tillkännagav DWS fem ETFer för klimatomställning riktade mot USA, Japan, Europa, EM och globala aktier.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version